Hoitovauvani saa pian nimen. Ehkä häntä ei sitten enää kutsuta prinsessaksi, rakkaaksi, pikkuiseksi tai kultamuruksi.. vai kutsutaanko?

Mistä hyvä nimi vauvalle? Eräitäkin kertoja ovat lapsukaisten elämät menneet pilalle pelkästään heidän vanhempiensa idiotismin takia. Vaapukkojen, Käpyjen ja Lillukankukkien. Nämä viattomat uhrit ovat joutuneet kärsimään nimistään siihen asti, kunnes ovat täyttäneet 18 vuotta ja saaneet kilvan toimittaa nimenmuutos -kaavakkeita maistraattiin..

Suomessa nimilautakunnalla on oikeus viime kädessä sanoa, onko nimi lapselle hyvä vai ei.. Viime vuonna kyseinen raati puolsi muun muassa nimiä Aprilli, Yty, Käihan, Saurus ja Örkki!  Mitä tuubaa!! Humanoidin nimiä kaikki! Nimilautakunnan heebot ovat ilmeisesti puntaroineet mielessään:  Hmmm, Yty Örkki, hyvin sovinnainen ja kaunis suomalais-ugrilainen nimi. Kaksi peukkua sille.  

Ja kaikkea ne vanhemmat lapsensa nimeksi miettivätkin. Tämä ei ehkä kuitenkaan ole se oikea hetki osoittaa verbaalista lahjakkuuttaan. Huono maku ja räiskyvä mielikuvitus ei aina ole se paras mahdollinen yhdistelmä.  Samainen nimilautakunta hylkäsi nimittäin viime vuonna esimerkiksi seuraavat nimiehdotukset: Hoito, Mustavaris, Marihuana ja Perusinssi. Hauskoja, vaikka ketään ei naurata..

Ja entä kun tyttölapsi menee naimisiin. Kauniin nimen, Sini, saanut tyttö meneekin naimisiin Tiaisen Jaskan kanssa. Sini Tiainen. Tai Anna nai Huikan Iiron ja Kerttu Lepän pojan. Anna Huikka ja Leppä Kerttu.  Voi sanoa, että siinä on Unelma Sirpa Leena.

tällaisia pohti tänään Paavo seurassaan Boris ja Lulu

kolme.jpg