korppi.jpg

Olimme Karvakäden kanssa lenkillä ja kuulimme kummallista karheaa rääkkymistä. Karvakäsi sanoi, että ääntelijä oli korppi. Huolestuin. Äänestä päätellen tuolla tyypillä ei ollut kaikki kunnossa. Entä jos sillä on lintuinfluenssa? Pitäisikö sen lentolupa perua? Asettaa oikein tiukat matkustusrajoitukset? Muutenkin jo kaiken maailman virukset täällä telmivät.

Kovasti puhutaan ilmaston lämpenemistä. Siihen vielä siivekkäiden kuumeinen influenssa, niin huh huh, jo lämpenee väistämättä ilmakehä entisestään. Siis pelkästään jo ilmastosyistä, kuumetta alentavaa lääkettä tuo korppi tarvitsisi. Ja jotain kurkun karheutta ja yskää hillitsemään. Kulaus etyylimorfiinia ei olisi pahitteeksi.

Tiesitkö muuten, että korppi on älykkäämpi kuin moni nahkamooses? Se kykenee esimerkiksi suunnittelemaan tulevaisuutta. Ja mikä itsehillintä korpeilla onkaan! Tutkimusten mukaan se osaa hillitä itsensä jopa seuraavaan päivään, jos odottamisesta on luvassa jotain hyvää. Nahkamoosekset pystyvät tähän vasta nelivuotiaana ja jotkut nimeltä mainitsemattomat koirat eivät koskaan! Miten niin tarkoittaisin Lulua ja Hilmaa?

Karvakäsi kertoi, että korpit oppivat myös matkimaan ääniä. Kesyyntyneet korpit oppivat jopa toistelemaan nahkamoosesten sanoja. En usko. Minä olen nimittäin yrittänyt sitä samaa ja ei helskata, kyllä on sellaista mongerrusta tuo heidän ääntelynsä, että eivät taivu siihen meikäpojan artikulaatioelimet. Vaikka miten yritin, en saanut sanottua: ”Anna sisäfilettä”. Tuskin siis siihen kykenee korppikaan.

t. Paavo Oiva Veikko