kissa.jpg

Vihdoinkin sanomalehtikatsauksessa jotain taattua faktaa! Jokaisen kissan luonteessa on todennäköisesti jotain psykopaattista, uskovat brittitutkijat. Olen tiennyt tuon aina. Olisitte kysyneet minulta!

Tutkimukseen osallistui satoja kissanomistajia ja siinä oli mm. seuraavia väittämiä: ”Kissani piinaa saalistaan mieluummin sen sijaan, että tappaisi sen heti” ja ”Kissani ääntelehtii (esimerkiksi naukuu) voimakkaasti ilman selkeää syytä”.

Tutkimusta tehtiin samoin kuin jos olisi tutkittu nahkamooseksia; mittailtiin rohkeutta, ilkeyttä sekä käyttäytymisen hillitsemiseen liittyviä ongelmia. Lisäksi tutkittiin sitä, miten epäystävällisesti kissa käyttäytyi nahkamooseksia ja muita eläimiä kohtaan.

Kun kissasi siis seuraavan kerran istuu edessäsi ja tuijottaa sinua intensiivisesti, älä luulekaan, että se pyytäisi ruokaa, pyytäisi ulos tai vielä enemmän olet väärässä, jos kuvittelet sen katsovan sinua silkasta rakkaudesta. Ei, siinä se istuu ja suunnittelee erilasia tapoja ottaa sinut hengiltä Nukutko vielä tämän jälkeen yösi rauhassa?

Kysynpähän vain. t. Paavo

PS. Mummo sanoo, että nyt viimeistään suututin kaikki kissan omistajat. Ja että hänen mielestään minun pitäisi vain rohkeasti uskaltaa tutustua johonkin kissaan, niin ennakkoluuloni voisivat poistua. Ja pyh.