kappaskakkaa_kettu_1600x757.jpg

Kakka ei ole vitsi. Minä olen tiennyt sen aina. Mutta vihdoinkin myös nahkamoosekset tajusivat mihin kaikkeen tästä hurmaavasta jätöksestä on. Ja missäpä muualla kakka nostettaisiin arvoonsa ansaittuun, ellei Turussa! Bilologisessa museossa, Turussa, aukesi hiljattain Kappas kakkaa -näyttely, jossa on esillä parikymmentä luonnosta kerättyä aitoa kakkanäytettä. Enpä olisi uskonut koskaan näin kovin museoon halajavani!

Me koirat olemme aina ymmärtäneet ulosteiden tärkeyden. Siksi toistemme takapuoliakin haistelemme small talkin merkeissä. Lenkillä ollessa varsin hurmoksellista olisi päästä haistelemaan muiden karvakorvien pökäleitä. Useimmiten se kuitenkin minultakin kielletään. On kuulemma ällöä. No, mikä kenenkin mielestä ällöä on..

Tiesitkö muuten, että jänikset syövät kakkansa ja näin ollen ateriansa kahteen kertaan? Eli nuo meidän pihaltamme löytyvät pipanatkin ovat kahdesti syötyjä ja jos minä onnistun ne vielä mummon huomaamatta popsimaan, on sama ruoka popsittu kolmeen kertaan. Se, jos mikä, on kestävää kehitystä!

t. Paavo