koomikko.jpg

Suomi on kuulemma maailman onnellisin maa, arvioi eilen julkaistu World Happiness Repost 2022. Kuullessani tuon mietin, että kaipa minunkin pitäisi entistä enemmän tuoda julki positiivisuuden ilosanomaa, sillä olenhan minäkin toki omaan kotimaahani tyytyväinen. Tovin asiaa mietittyäni totesin kuitenkin, että tyytyväisyyteni ei luultavasti jatkossakaan tule estämään sitä, ettenkö edelleen jatkaisi pikkutarkkaa epäkohtien syynäilyä ja niistä tiedottamista. Onnellisessa maassa on nimittäin sananvapaus. Sekään ei ole itsestään selvyys. Sen olemme viime aikoina saaneet todeta.  

Mistä kaikesta onnellinen Suomi sitten tunnetaan? No, ainakin juomakulttuuristamme.. Meillä nimittäin juodaan maitoa per nahkamooses enemmän kuin missään muussa maassa. Jotkut jopa liikkuvat maitojunalla. Tulevat sillä yleensä paluumatkan. Kauhuksemme kauramaito kuitenkin yrittää syrjäyttää tavallisen maidon. Mutta miettikääpä nyt, miltä näyttäisi vaikkapa kauramaitohammas, lihakset olisivat kauramaitohapoilla ja tien varsilla tönöttäisi kauramaitolaitureita!  

Saunasta meidät myös tunnetaan! Koska suomalaiset ovat kylmäpäistä porukkaa, he saunovat paljon. Mutta jotta pää ei lämpiäisi löylyissä liikaa, menevät he talvisin saunan jälkeen pyörimään lumeen tai upottavat itsensä avantoon. Siellä he kykkivät, kunnes saavuttavat absoluuttisen nollapisteen. Tai ainakin melkein. Tehkääpä etelän kuumakallet perässä!

Mämmi, tuo luonnon laksatiivi, on monelle ulkomaalaiselle suuri ihmetyksen aihe. Suomessa nahkamoosekset ostavat mämmiä ja pistävät haisemaan! Ja koska Suomi on sanontojen luvattu maa, on meillä tätäkin perinneruokaa hyvin kuvaava sanonta: "Mämmin ahmijalla on paskainen loppu". Mämmiä syödään eniten pääsiäisenä. Sillä pääsiäinen on kärsimyksen aikaa.

Tässä vain pieni otanta siitä, mikä Suomesta tekee maailman onnellisimman maan. Pasi ja Anssi kuvaavat onnellisuuttamme biisissään seuraavasti:

Suomi on maailman onnellisin maa
Koko jussi sataa mut lamasta noustaan hei
Mustaa on terva, huumori ja mämmi
Myös kossu mut sauna on lämmin
Kuivuu Nummisen Tepon kyyneleet
Pyhiinvaelletaan Litmasen patsaalle
Suomi on maailman onnellisin maa
Niin kauan kun kaljaa saa

Suomi Suomi
Lal lal lal lal laa
Niin kauan kun kaljaa saa

 

Mukavaa viikonloppua toivottelevat Paavo Oiva Veikko sekä viikonloppuvieraani, Boris ja Lulu