Arvoisa juhlaväki!

Tänään on iloni malja ylitse läikkyvä, sillä suureksi riemukseni olen saanut huomata sangen lukuisan joukon rakkaita sukulaisiani, ystäviäni sekä tuttaviani elämän taistossa, saapuneen tänne juhlavaan miljööseen, Perämetsään, juhlistamaan kanssani tätä päivää, jolloin olen saavuttanut erään elämäni suuren, ehkä jopa suurimman, merkkipaalun.

Syvän liikutuksen vallassa tahdon näillä muutamilla vaatimattomilla sanoilla kiittää teitä minulle niin rakkaita karvakorvia ja nahkamooseksia siitä, että olette myötä- ja vastamäessä olleet edesauttamassa minua ponnistellessani saavuttaakseni  päämäärän, tämän päivän.  Kiitän kaikkia teitä, jotka tätä riemun päivää haluatte yhdessä kanssani juhlistaa ja tahdonkin kohottaa maljan tällä mummon ostamalla, hieman liian halvalla kuohuviinillä. Nostakaamme..

Ei hittolainen, missä kaikki ovat??

Ette kai te tosissanne ole unohtaneet, mikä päivä tänään on? Paavon SYNTYMÄPÄIVÄ!! Meikäpoika täyttää tänään viisi vuotta!!

**

Näin alkoi tänään aamuni. Ja todellakin, ei näkynyt shampanjaa, ei miljoonaa, miljoonaa, miljoonaa ruusua, ei lahjoja, ei niin mitään! Mummo laulaa luikautti minulle onnittelulaulun, mutta jos totta puhutaan, sen olisi kyllä voinut jättää väliinkin. Särisi. Laatu kehno.

Railakkaiden synttärijuhlien sijaan mummo sanoi: ”Lähretäs Paavo vähä synttäri-ajelul!” No, okei. Mutta lupaathan nainen, että siitä tulee eeppistä, ikimuistettavaa, suorastaan elämää suurempi matka? ”Joo, joo, älä taas liiottel”, vastasi nainen ja pakkauduimme Mazdaan.

viisi%20vee.jpg

Raumalla aina yhtä hauska käydä. Ja kroisantti maistui vielä viisi-vuotiaanakin. Hyvä niin.

PS. Synttärionnittelut rakkaalle siskolleni Martalle ja rakkaille veljilleni Ricolle, Roylle ja Pirkanmaan Paavolle! Kesäkuussa nähdään!  <3

 

t. Synttärisankari