Kuka.jpg   Kuka? Missä?

Meillä asuva nainen on taas ollut tyytymätön kaikkeen. Tai oikeastaan ensisijaisesti minuun. Käytökseeni. Käytökseni ei kai yllä ihan mummon asettamiin standardeihin. Ei saisi haukkua. Ei saisi haastaa riitaa naapuruston koirien kanssa. Ei saisi hyppiä vieraita vasten, Ei saisi ajaa oravia takaa. Ei saisi nuolla vauvan naamaa. Ei saisi ja ei saisi. Lista on loputon. Nainen on kesälomalla ja hänellä on nyt ihan liikaa aikaa kohdistaa huomiotaan tuollaisiin edellä mainittuihin pikkuseikkoihin.

Mutta jos teille tulee esimerkiksi likakaivon tyhjentäjä, niin otatteko te hänet aina ihan tyynesti vastaan? Epäilen. Kyllähän hänet haukkua pitää. Kulkee tuolla pihallani kuin maailman omistaja jättikokoista letkuaan heilutellen. Älä vie meidän p…..mme!

Tai jos teille tulee jokin outo kaveri tutkimaan vesiputkienne tilaa. Jättäisittekö te hänet rauhaan? En usko. Haukkuisitte niin maan perskuleesti! Niin minäkin tein. Ja sainko kiitosta aktiivisesta toiminnastani? En. Suostuiko putkimies tottelemaan poistumiskehotustani? Ei. Oli niin koppava. Luultavasti siksi, että oli uraputkessa, ura putkessa.

Aivan taatusti haukkuisit äänesi käheäksi myös ilmalämpöpumpun asentajaa. Taisin teille jo hänestä kertoakin. Minä en siis hauku turhaan. Aina on syy. Ja tätä mummo sitten jäkättää. Jäkättää ja jäkättää. Olisiko teillä antaa neuvoa minulle siihen, miten tuon naisen saisi koulutettua paremmin käyttäytyväksi? Olen kokeillut toistoa, olen ollut kärsivällinen, olen kokeillut oikea-aikaista palkitsemista. Komennot ”tänne”, ”paikka” ja ”istu” hän kyllä hallitsee, samoin sisäsiisteyden, mutta tuo ainainen moittiminen pitäisi saada hänestä karsittua pois.

t. Paavo