Mikko.jpg

Pitäisikö lähteä Perämetsästä Stanley Cup -pokaalia katsomaan.. Rantasen Mikko on luvannut tuoda sen tänään näytille tuonne isolle kylälle.  

Mestaruuden voittaneet pelaajat saavat perinteisesti viettää yhden päivän tämän pokaalin kanssa. Luimme mummon kanssa, että Stanley Cup -pysti onkin maailman eniten matkustellut mestaruuspokaali. Kilometrejä on takana muutama. Paljon nähneen pokaalin ollessa kyseessä, pitääkin Mikko-pojan miettiä tarkkaan, miten päivänsä tämän julkkiksen kanssa viettää. Että tulisi toistekin käymään.

Aamulla kun Mikko ja Stanley Cup, tuttavallisesti Kuppi vaan, heräävät, Mikko luultavasti toivottaa pokaalille mitä parhainta huomenta. Pusunkin voi antaa kylkeen, jos oikein haluaa hempeillä. Ja sitten menevät aamupesulle. Vähän shampoota pytyn pintaan, jotta kiilto säilyy, eikä ala akne tai joku muu ikävä korroosio kupruilemaan hipiässä.

Mitä pokaali syö aamupalaksi? Ilmeisesti se on tottunut samppanjaa sisuksiinsa nakkaamaan, mutta että jo heti aamusta.. Pokaalia aikoinaan yhden päivän mukanaan raahannut Anze Kopitar söi kuulemma aamiaismuronsa tästä pokaalista. Tarina kertoo, miten Anzen koira, Gustl, sai myös maistaa, maistuvatko murot tästä kupposesta paremmalta kuin perus arkikupista. Ja maistui. Tyler Toffoli söi pystistä jätskit. Oliko suklaata vai vaniljaa, sitä tarina ei kerro. En usko Mikon olevan muromiehiä, eikä jäätelökään aamupalaksi ehkä ole tämän maalaispojan mieleen. Veikkaan kyllä, että Mikko täyttää pystin puurolla ja hyräilee samalla kaikille tuttua mainosta, miten totuus löytyy juurikin siitä.

Slava Vovnov vei aikoinaan Kupin mukanaan autokaupoille. Halusiko pytty mukaan, en usko. Mutta mentävähän se oli. Venäläispuolustaja oli pähkäillyt vähän kahden Ferrarin välillä. Ostaisiko sitä punaisen vai hopeanvärisen? Kumpi sopii paremmin Stanley Cupin kanssa yhteen? No hopeanvärinen tietysti. Ja sen hän sitten osti. Tomas Holmströmin serkku, Robert, sai käyttää pokaalia tyttärensä ristiäisissä. Vettä nakattiin lapsen päähän Stanley Cup -pystistä. Mitä ihmettä keksii Mikko? Pakkohan pystiä on viihdyttää, että ei vallan tylsimyksenä Suomi-poikaa pidä.

Aika näyttää, mitä kaikkea Mikko ja Kuppi tänään tekevät. Heille järjestetyille kansanjuhlille ainakin osallistuvat. Mummo sanoo, että Mikko on hieno mies, kun ei ole omia juuriaan unohtanut, vaan haluaa viettää Kupin kanssa päivänsä siellä, jossa on lapsuutensa ja nuoruutensa viettänyt. Olen samaa mieltä. HYVÄ MIKKOOOOO!

T. Paavo