syys.jpg

En ole tainnut pitkään aikaan kirjoitella teille Turun tapahtumista. Turussahan sujuu entiseen malliin; töpeksitään sen kun keretään. Toriremontissa on ollut useita vaiheita. Työ alkoi arkeologisilla kaivauksilla toukokuussa 2018. Kaivettiin käytännössä jättimäinen monttu keskelle Turun keskustaa. Painumisvaaran vuoksi työt jouduttiin keskeyttämään hetkeksi, sillä läheisten rakennusten seinissä havaittiin repeämiä, joiden epäiltiin olevan seurausta rakennustyömaasta. ”Epäiltiin olevan…” Ei helskata, että nahkamoosekset ovat joskus yksinkertaisia.

Remontin hinta piti olla alun perin 12,6 miljoonaa, mutta turkulaisille ei kerrottu, että tuo hinta olikin normieuroilla laskettuna. Turussa kun on käytössä ihan toisenlainen valuutta. Turun valuutta = normieuro kerrottuna milloin milläkin summalla. Turun euroissa tuo toriparkin kustannusarviossa määritelty summa tarkoitti 27,3 miljoonaa euroa. Tällä kertaa vain noin tuplat alkuperäiseen summaan. Päättäjät, miten meni noin niin kuin omasta mielestä?

Tuli varmasti upea toriparkki ja nyt torikauppiaat pääsevät vihdoinkin myymään torille tuotteitaan. Eikö se torin päätarkoitus kuitenkin ole? Mutta, voi ei! Kuka mokasi? Ongelma on nyt se, että toriparkkiin ei ole kauppiaiden toiveista huolimatta rakennettu erillistä tavarahissiä, vaan kuormaus täytyy tehdä yleisöhisseillä. Siinäkin on pikkuinen probleema; kauppiaiden kuormalavat kun eivät kuitenkaan mahdu niihin. ”Vaikuttaa suunnitteluvirheeltä”, sanoo tähän kauppapaikkapäällikkö. No, totta helskatassa se sitä on! Ei tarvitse olla neropatti tajutakseen tuon!

Joskus tuntuu, että Turun päättäjät ovat ajaneet liian lujaa funikulaarilla edestakaisin, ylös ja alas, ja pää on mennyt sekaisin. Ai niin, funikulaari ei toimikaan.

t. Paavo