marraskuu.jpg

Kyllä taas saimme mummon kanssa lehtikatsauksessamme päivitellä.

Luimme muun muassa, että Haminan mursun kuolinsyy on selvitetty. Kuolinsyy oli sydänpysähdys. Ei helskata! Eipä olisi arvannut! Oliko harvinainen kuolinsyy?  Moniko täältä on autuaammille laidunmaille lähtenyt ilman juuri tätä kyseistä syytä? Kysynpähän vain.

Ihan pikkasen meitä nauratti myös minulle niin rakasta aihetta, Logomon siltaa, koskevat uutiset. Käyttäjiähän ei tällä Suomen neliöhinnaltaan kalleimmalla sillalla juuri näy. Turussa päätettiinkin laskea, jotta narina turhasta tekeleestä  loppuisi, kuinka monta ylittäjää sillalla vuorokauden aikana on. Ei kuitenkaan arvattu ihan normaalia arkipäivää laskentapäiväksi ottaa. Kuka olisi kehdannut sanoa, että 42 henkilöä siellä kipitti. Jotta toivottu tulos saatiin, päätettiin valikoida laskenta-ajankohdaksi päivä, jolloin Logomossa oli Juha Tapion ja Laura Voutilaisen konsertti. Nyt saadaan hehkuttaa, miten paljon sillalla, ”ei mistään, ei minnekään”, ylittäjiä oikein on. On ne turkulaiset näppäriä.

Olin niin onnellinen Puolangan pessimistien puolesta. Minähän tunnen syvää hengenheimolaisuutta heitä kohtaan. Pessimistit voittivat Rural Inspiration Awards 2022 -kilpailun Brysselissä. Jeeee! Pessimistien menestys on osoitus siitä, että vankka  käännytystyö miljardeja optimisteja kohtaan on nyt todella alkanut. Hyvä Puolanka! Mitä muuten pidätte esimerkiksi näistä Puolangan pessimistien iskulauseista; "Hymyilen sisäisesti", "Unelmat peruttu", "Unelmat ovat pettymysten kivijalka" ja "Kun luulet olevasi pohjalla, se onkin vasta välipohja”? Minä pidän.

t. Paavo