linnut.jpg

Mietitkö jo, että missä se Paavo luuraa? Täällähän minä! On vähän kiirettä pitänyt. Mummolla. Naisen tietokone on ollut sen verran tiiviissä käytössä, että meikäpoikaa ei ole edes näppäimistön lähettyville päästetty.

Miten minä sitten olen saanut aikani kulumaan? Vaikka en kiropraktikko olekaan, niin lonkkaa olen vedellyt, viettänyt aikaa sohvalla ja tuijotellut lintuja.  Mummo sanoo, että ”vesi kiälel”, mutta se ei pidä paikkansa. Hmmm. No okei, helskata, pitäähän se paikkansa, mutta sen lisäksi olen miettinyt myös näiden siivekkäiden sielunelämää..

Ottaakohan fasaania pattiin, kun sen lentokyky on lähes olematon? Ei voi lähteä Afrikkaan, vaikka Perämetsässä on kylmää ja ketuttaa. Lumisen kuusen alla on lusittava.. Juoksuaskelia ottaa silloin, kun meikäpoika toivoo vähän lähempää kontaktia, mutta kuin minua kiusatakseen, ei lentoon lähde silloinkaan. Pusikkoon juoksee. Karvakäsiiiiii! Kenen idea oli tuo pensasaita?

Entä sitten ne ripakintut!? Talitiaiset! En tykkää. Kyllä vähän pitäisi reittä ja pohjetta jokaisella olla. Suorilla tikuilla seisovat kuin Fashion Model Agencyn mallit. Suonikohjuja ei ole edes iäkkäämmillä yksilöillä. Minulle saattaa puhjeta vaikka joku kamala laihdutustauti, kun niitä joudun katselemaan. Läskiä tiaisille!

Ja närhet!! Niin näyttävät mukavilta kaukaa katsottuna, mutta annapa olla, kun laskeutuvat lintulaudalle. Siinä niiden todellinen luonne paljastuu! Ahneita paskiaisia ovat. Kun vatsa täyttyy, niin kuljettavat suurimmat pähkinät ja auringonkukansiemenet kauemmas ja piilottavat ne pahan päivän varalle. Jotain piipittävät Pelastustoimen ohjeesta varautua kolmen päivän omatoimiseen selviytymiseen..

Mummo sanoi, että hän laittaa ensi kesänä pihalle perhoshotellin. Punaviiniä ja olutta aikoo niille juottaa. Kuulemma perhoset tykkäävät. Ei helskata! Muutenkin elävät vain pari viikkoa ja sekin pitäisi saada viettää kännissä! Palauttakaa raittiusseurat!

t. Paavo