onnellinen.jpg

Katsoin tassu suussaan torkkuvaa Hilmaa ja aloin miettiä filosofista kysymystä elämän tarkoituksesta. Eppu Normaalihan jo sanoi aikoinaan, että elämän tarkoitus on murheen karkoitus. Ja näinhän se mahdollisesti on.

Aloin pohtia muitakin kuulemiani outoja lauseita, joista puolestaan sujuvasti ajelehdin nahkamoosesten suosimaan mietelausesisustamiseen..

Entäpä jos trendipelle ei näkisikään heti aamulla silmänsä avattuaan makuuhuoneen seinällä koukeroista kehotusta ”Carpe diem”? Mitä tulisi hänen päivästään? Ei niin mitään. Eihän sitä osaisi tarttua mihinkään. Siinä sitä roikkuisi ja haroisi ilmaa, kun ei tajuaisi, että nyt pitää ottaa nimenomaan siitä hetkestä kiinni.

”Kuljen omia teitäni, omia polkujani. Tämä on minun elämäni”. Helskata! Hyvä kun olohuoneen seinällä luki tuokin elämänviisaus. Muutenhan kaveri olisi aivan varmasti taas kerran kuvitellut talsivansa naapurin tontilla ja elävänsä jonkun Piirosen Penan elämää. Tai Penan koiran.

”Mihin tahansa menetkin, ota mukaan koko sydämesi”. Tooodella tärkeä neuvo! Kyllä kannattaa ehdottomasti laittaa tuo lause muistutuksesi keittiön seinälle, että ei huomaamattaan lähde puolikkaan sydämen kera ajelemaan kohti Tamperetta.

Mutta jos minulta kysytään, niin parhaan sisustuslauseen on kyllä iloksemme loihtinut Matti Nykänen. Vai mitä sanotte tästä:

"Kaikki on all right ainakin minulla. En tiedä, onko muilla."

t. Paavo ja Hilma, joka ei jaksanut kuunnella juttujani ja nukahti..