HYVÄÄ NAISTENPÄIVÄÄ!

Miten olet aikonut juhlistaa tätä kaikkien naisten ja narttujen päivää? Minulla olisi sinulle ehdotus. Entä jos lähtisit Turkuun?

Kansainvälinen lifestyle-verkkolehti, Time Out, listasi maailman aliarvostetuimmat matkakohteet. Ja yllätys, yllätys, Turku oli yksi niistä! Ei olisi arvannut! Niin kuin minäkin Turkua arvostan! Itse asiassa Turku oli 9. aliarvostetuin matkakohde koko maailmassa. Asia pitää pikimmiten korjata!

Miksi jonkun sitten pitäisi tähän kunnioituksen puutteesta kärsivään mekkaan matkustaa? Miksi minäkin Turkua aina niin kovasti mainostan? Lehti perusteli Turun viehätysvoimaa merkittävällä historialla ja kaupungin halki virtaavan Aurajoen rantojen kahvila- ja ruokakulttuurilla. Pyh. Tiedä niistä, mutta kuten minä olen teille jo monesti aiemminkin kertonut, Turku on täynnä ERITTÄIN mielenkiintoisia käyntikohteita!

Missä muualla kuin Turussa on 21 miljoonaa maksanut silta, joka vie ei mistään ei mihinkään? No, toisaalta kapistuksen suunnitelleiden insinöörien yllätykseksi sillasta tuli talvisaikaan luistinrata. Ihan kaupan päälle. Pyytämättä ja tilaamatta. Mutta koska ko. sillan ei kuulu olla näin monikäyttöinen, kyllä turkulainen keinot keksii. Sillalle levitettiin ureaa ja jokainenhan meistä tietää, mitä se on.. Se on namia. Mitä mummooooo!? Pistäkääpä paremmaksi!

Varmasti haluat nähdä myös turkulaisen funikulaarin, jumikulaariksikin kutsutun erikoisuuden. Siellä se nököttää pysähdyksissä Linnankadun alaosassa. Ihan hiljaa paikoillaan. Oletteko kuulleet viimeisimmästä funikulaaria kohdanneesta tragediasta? Viime viikolla italialaiset expertit tulivat tekemään rinnehissille vuosihuoltoa ja hupsis, kuinka kävikään. Porukan poropeukaloin kaveri sai käteensä hohtimet, ote lipesi ja helskatan sakset tippuivat ja vaijeri vaurioitui. Nyt sitten odotellaan, koska kaikki seitsemän 130 metrin vaijeria on vaihdettu.. Pistäkääpä paremmaksi!

Ja ei Turun nähtävyydet tähän lopu! Italialainen designlehti Domus (ei, eivät ole missään tekemisissä funikulaarin korjaajien kanssa) nosti kumiankan ja marsipaaniporsaan risteymän, Posankan, Vapaudenpatsaan kaltaiseksi symboliksi. Mietin vaan, että onkohan Vapaudenpatsaan peräaukko pultattu umpeen? Posankan on. Pakaroiden välistä pääsi aiemmin sisään. Nyt pistettiin persreikä umpeen. Enää ei Posanka pasko sunnuntai-aamuisin humalaisia nuoria ulos anuksestaan. Pistäkääpä paremmaksi!

Siinä kolme kohdetta, joissa viettää IHAN PARAS MAHDOLLINEN NAISTENPÄIVÄ! Tavataan Turussa!

Posanka.jpg

t. Paavo