Mää, sää, täsä, tosa, kui.. Täällä päin kaikki puhuu noin. Joskus tekisi mieli sanoa, että pliiiis, kääntäkää tuo suomen kielelle, niin tottelisin EHKÄ vähän paremmin, kun ymmärtäisin mitä sanotte.

Esimerkiksi minulle saatetaan sanoa: "Söisik sää jotta?" Se tarkoittaa oikeasti, että onko minulla nälkä ja haluaisinko syödä jotain. "Ei sunka sul ol pissa tohon tullu?" tarkoittaa sitä, että mummo on jo löytänyt sen lätäkön ja vaikka tämä naamioidaan kysymyslauseeksi, se on oikeasti vain toteamus.

Mimmottis, kummottis, no tämmöttis ja tommottis. Vaikeata tämä on, mutta kyllä minä tämän vielä opin. Ymmärtäväthän jotkut koirat mandariini- ja wu-kiinaakin ja kamalinta on, että sitten nämä kielinerot syödään..

Josta pääsenkin toooosi vakavaan aiheeseen, jonka herkemmät teistä voivat jättää lukematta:

Kiinassa koiran syönti on ollut traditiona jo 400 vuotta. Luulisi, että tänä päivänä ihmisten fiksuus saavuttaisi edes sen kaltaisen tilan, että tällainen älyttömyys lopetettaisiin. Mutta ei! Vuonna 2009 aloitettiin Kiinan Yulinin kaupungissa pitää vuotuisia koirien syönti-festivaaleja. Tänä vuonna tuo  järkyttävä tapahtuma  alkaa kesäpäivänseisauksen aikaan eli 21.6. ja kestää 10 päivää. Tänäkin vuonna ollaan tappamassa noin 15 000 varastettua tai ostettua koiraa (vuositasolla Kiinassa tapetaan noin 20 miljoonaa koiraa). Koirat teurastetaan julmasti elävältä mm. hirttämällä, keittämällä, polttamalla tai antamalla sähköiskuja.

Nyt en pysty hetkeen kirjoittamaan. Pidetään tauko. Itken hetken ihmisten julmuudelle.

Yulinin asukkaat uskovat, että mitä pelokkaampi ja stressaantuneempi koira on kuollessaan, sitä mureampaa ja herkullisempaa sen liha on. Mutta miksi, miksi ihminen on näin julma? Uskomuksen mukaan koiranlihan syönti antaa miehille seksuaalista kyvykkyyttä ja pitää pahat henget heistä loitolla. Minä sanon: PIRU HEIDÄT PERIKÖÖN JA ANTAKOON HEILLE IKUISEN IMPOTENSSIN!

Kiinassa on aktivisteja, jotka ovat yrittäneet saada tämän hullutuksen loppumaan, mutta Kiinan hallitus on sanonut, että he eivät voi tehdä asialle mitään, koska Kiinassa ei ole voimassa eläinten hyvinvointia koskevia lakeja. Haloo, hemmetin idiootit! Tehkää niitä lakeja, ei ne taivaalta tipu!

Jos näette jossakin adresseja, joissa kerätään allekirjoituksia tätä raakuutta vastaan (mm. Humane Society International), niin olkaa kilttejä ja allekirjoittakaa. Vain painostuksella ja vetoamalla siihen, miten negatiivista imagoa Kiinaa kohtaan tällainen toiminta  ylläpitää, saadaan tällainen kamaluus loppumaan.

Ja minulla taitaa sittenkin olla aika hyvin asiat..Et tämmöttis. Oho, mitä mä sanoin?

t. Paavo