Karvis.jpg

 

Ehdin kiireiltäni (lintujen kevätmuutto käynnissä..) sanomalehden ääreen. Paljon oli taas kaikkea mielenkiintoista faktaa luettavissa.

”Koirasi ymmärtää enemmän sanoja kuin uskotkaan. Uuden tutkimuksen mukaan koirat saattavat ymmärtää puhuttua kieltä luultua enemmän.” WTF!  

Eötvös Lorándin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa analysoitiin 18 koiran aivojen aktiivisuutta. Alun perin mukana piti olla 27 koiraa, mutta yhdeksän heistä sai loparit, kun he liikkuivat liikaa eikä heiltä saatu sähkökäyräotteita. Mitä mummooooo? Ai, että minä olisin myös ollut tuollaista liikkuvaa sorttia. No totta helskatissa olisin ollut!

Miten kaikki sitten tapahtui? Koiralle sanottiin esineen nimi, esimerkiksi vaikkapa ”makkara” ja koirat miettivät tietysti heti, että jaaha, olisipa oikein rasvaista ja mehukasta hookoon blååta (tietysti). Sitten koirille näytettiinkin juustoa. Totta helskatissa siinä hämmentyy, kun luvattua makkaraa ei olekaan tulossa. Nahkamoosesten mielestä tuossa edellä mainitussa tapahtumassa oli jotenkin kummallista se, että koira hämmentyi ja koki ristiriitaa tilanteessa.  Tämä ristiriita oli sitten heidän testituloksissaan se THE JUTTU.

Tästä koirien hämmennyksestä nahkikset sitten ”viisaudessaan” päättelivät, että: ”Jos näin on, on se osoitus siitä, että koirat pystyvät kuvittelemaan mielessään niille kerrottuja asioita.” Anna mun kaikki kestää!!! Kuvittelemme kuulkaa yhtä sun toista.. Hyvä ettette kaikesta aivoituksistamme edes tiedä!

Tutkimukseen osallistuneen Marianna Borosin mukaan asia vaatisi kuitenkin vielä jatkotutkimuksia ennen kuin voidaan varmuudella sanoa, että koirat kykenevät tuon kaltaiseen ajatteluun. Voi Marianna, Marianna, vähäiset ovat tietosi ja vajavaiset aivosi. Me karvakorvat tiedämme tuplaten sen, minkä te nahkamoosekset, mutta siinäpä sitten käytätte aikaanne itsestäänselvyyksien tutkimiseen. Toivottavasti et sentään palkkaa työstäsi saanut.

 

Ja toki löysimme mummon kanssa lehtiä selatessamme myös yhden tärkeän paikallisuutisen:

”Turkuun on syntynyt ennätysvähän vauvoja.”

En tiedä pitäisikö huolestua turkulaisten syntyvyyden romahtamisesta?  En tiedä, surenko niinkään sitä, että turkulaiset katoavat maailman kartalta, vaan sitä, että heidän myötä häviävät myös maan mainiot turkulaisvitsit.


Keävisin terkuin Paavo Oiva Veikko