Tänään on kansainvälinen eläinten päivä ja tästä alkaa virallisesti eläinten viikko, jota vietetään 4.-10.10. Eläinten viikkoa on vietetty kauan. Voitte ymmärtää, miten pitkästä ajasta on kyse, kun kerron teille, että eläinten viikkoa on alettu viettää Suomessa jo ENNEN MUMMON SYNTYMÄÄ eli vuonna 1959! Esihistoriallisella ajalla siis.

Suomalainen keihäänheittäjä lausui aikoinaan ikimuistettavat sanat: ”Saksa on paska maa”, mutta enpä olisi siitä niinkään varma. Saksalainen Heinrich Zimmermann on nimittäin eläinten viikon alkuperäisen idean isä. Eikä se ole mielestäni mikään paskempi ajatus. Päinvastoin. Varsinkin jos viikkoon liittyy kaikille eläimille annettavaa halailua, helliä sanoja ja herkkuja.

Zimmermann valitsi päivän Fransiskus Assisilaisen mukaan. Ai kuka hän on? No, enhän minäkään nyt kaikkea voi tietää! Googletin. Assisilainen on munkki, pyhimys ja luonnonsuojelija eli leivonnainen, Roger Moore ja eläinten ystävä.

Tämän vuoden eläinten viikon teema on ”Miten eläin oppii”. Nahkamooseksille herätellään ajatusta siitä, miksi eläintä pitää opettaa ja miten opettaminen tehdään niin, että eläimellä on kivaa? Tänä vuonna eläinten viikolla kiinnitetään huomiota muun muassa päivittäisiin vuorovaikutustilanteisiin eläimen kanssa ja autetaan positiivisten koulutustapojen pariin.

Tarkoittaakohan tuo sitä, että tällä viikolla mummo aloittaa taas kerran aivopesuni siitä, miten ”koiran pitää oikeaoppisesti toimia". Toivottavasti ei. Olen nimittäin aivan kurkkuani myöten täynnä kaikenlaista oppimista. Vaikka se tehtäisiin miten kivalla tavalla tahansa. Olen kai ylioppinut. Mutta kai tuo teema, Miten eläin oppii, on ihan ok.. Niille, jotka eivät osaa.

s%C3%B6p%C3%B6.jpg

t. Paavo