Olen tässä muutaman päivän sulatellut yhtä asiaa. Ei, ei, en ole syönyt mitään sopimatonta. Tuo oli idiomi. Nyt tietysti uteliaisuutesi heräsi. Tyydytän sen: Peräkylämme rajat natisivat viime viikonloppuna liitoksistaan! Ihmisiä oli kuin meressä mutaa! Minulla oli syntymäpäivä  ja pelästyin, että olenko kännipäissäni nämä kaikki meille kutsunut! Sitten muistin, että en ole koskaan ollut kännissä.. Jostain muusta on oltava kyse.

300 lääkäriopiskelijaa oli päättänyt ahtautua kyläämme. Miksi? Luultavasti tulivat harjoittelemaan ei mitään-tekemistä. Kylämmehän on tästä harrastemahdollisuudesta vallan kuuluisa. Ja ei mitään-tekemisen taitaminenhan  on kohtuullisen tarpeen lääkärin ammatissa. Ne pitkät, tylsät päivystysjaksot. Ja lomat. Ymmärräthän?

Mummo pitää yllä illuusiota siitä, että tämä nuorisojoukko tuli maaseudun rauhaan hermojaan leputtamaan. Raskaan opiskelun vastapainoksi. Naiivi nainen. Niin ulkona nykyajan nuorten todellisuudesta.

Mitä tekivät nämä tulevat kansanparantajat minun terveyteni ja hyvinvointini eteen? Ei ainakaan mitään hyvää. Pitkäkestoisessa sympatikotonuksessani  alkoi hallitsematon hyörinä sen musiikin jumputuksen vuoksi. Sympaattinen hermostoni huusi hallelujaa tähän päivään asti. Ja nyt vasta alkaa pikkaisen kortisonin eritys rauhoittua. Tinnituskin lievenee. Toivottavasti. Ajan kanssa. Pikkuhiljaa.

Ihan varma en ole siitäkään, että tekikö opiskelijoiden vierailu kylämme keskimääräiseen älykkyysosamäärään minkäänlaista hetkellistä piikkiä ylöspäin. Vaikka näin tietysti olisi saattanut olettaa.. Ihan ei se touhu pomppulinnoineen ja pallopeleineen vaikuttanut järkevältä. No, nyt tilanne on kuitenkin täällä taas stabiili. Ennallaan. Hajun vain jälkeensä jättivät. Metsiköstä tulee huumaava kerran syödyn ruuan tuoksu. Osalla heistä kun oli ajoittaista pahoinvointia.Tutkisin tarkemmin, mutta mummo ei anna. Sanoo, että se on ällöä..

pulla.jpg

Voi että minä pelkäsin, että Karvakäsi pudottaa pullansa.. tai palan siitä. Olisin ottanut kopin ja ojentanut sen takaisn hänelle. Ystävällisesti.

t. Paavo