papu.jpg

Näin lintukoirana minua kiinnostaa myös vähän eksoottisemmat lajit.. kuten esimerkiksi papukaijat. Olinkin intoa piukassa, kun mummo kertoi minulle Lincolnshiren eläinpuistossa asuvista papukaijoista, Ericistä, Jadesta, Elsiestä, Tysonista ja Billysta.

Kun papukaijat sijoitetaan eläinpuistoon, pitää niiden ensin olla karanteenissa. Normaali protokolla näin öttiäisaikana ja käsittääkseni muulloinkin. Viisikolla oli tietysti tylsää häkissä yksin olla möllöttäessään. Miten ollakaan, jokaisella näistä siivekkäistä oli sama spesialiteetti.. Jokaisella oli varastossaan melkoinen arsenaali mehukkaita kirosanoja. Tyypit keksivätkin alkaa ilahduttaa toisiaan huutelemalla ärräpäitä oikein urakalla; Prr#**!¤Zrrr*#!!

Eläintarhan johtaja, Steve Nichols kertoi, että ei ole mikään uusi juttu, että ihmiset opettavat papukaijoille hävyttömyyksiä, mutta näin rääväsuista joukkoa ei eläinpuistossa oltu ennen nähty. Eikä varmasti missään muuallakaan! Kaiken lisäksi tyypit lietsoivat toistensa sadattelua nauramalla näille härskeille jutuilleen. Tämän taidon ne olivat epäilemättä oppineet myös nahkamooseksilta, jotka olivat näin reagoineet tiettyihin sanoihin.

Mutta koska kerran kalliit papukaijat oli puistoon hankittu, ei niitä nyt voitu eristyksissä loputtomiin pitää. Eikä suiden peseminen saippuallakaan olisi tainnut auttaa. Tarina ei kerro, kokeiltiinko sitä. Siihen kuitenkin lopulta päädyttiin, että ei auta, tällaisenaan nämä kaijat pitää vierailijoiden nähtäväksi laittaa. Tulee mitä tulee. Virhe. Iso virhe. Voi pojat, mitä saivatkaan nahkamoosekset kuulla näiden tyyppien suusta! Siinä saivat kuulla solvauksia niin aikuiset kuin lapset ihan yhtä lailla.

Suurin osa nahkamooseksistanyt otti jutun huumorilla, vain jokunen uhkasi tarhaa oikeustoimilla. Syynä kunnianloukkaus. Muutamat äiti- ja isäihmiset tietysti pelästyivät kovastikin, että mitä heidän pikkuiset kullanmurunsa näiltä hävyttömiltä siivekkäiltä oppivat. Ja kyllä oppivatkin.  Muutama minimooseksista sanoo tänäpäivänä ihan sujuvasti  ”painu v….uun”. Kiitos papukaijojen. Johtaja Nichols miettiikin nyt, että pitäisikö eläinpuistoon laittaa ikäraja. K -18 tai jotain..

t. Uutisankkurinne Paavo