Meikäpoika aloitti kesätyöt. Teen koko koirayhteisön puolesta analyysia siitä, millainen on Suomen kahvila- ja ravintolayrittäjien asennoituminen meitä karvakorvia kohtaan. Ymmärtänette varmasti, että otos ei tule olemaan aivan kaikenkattava, sillä mummon kesäloma -aika on, meidän molempien pettymykseksi, siihen aivan liian rajallinen.

En aio informoida teille valhetta eli hevonkukkua, vaan tulen olemaan raa’an rehellinen. Kaikki kirjoittamani  arviot eivät ehkä ole empiirisesti todennettavissa tai kyse saattaa joskus olla niin kutsutusta venyvästä totuudesta, mutta kuten sanotaan, laadun kokemus ei ole aina vain mielivaltaista tykkäämistä. Joskus saattaa sataa paskaa niskaan. Ja jos arvioni ei jotakuta kahvilayrittäjää miellytä, niin EVVK.

 

Kohde 1

Ensimmäinen kohde kesäprojektissani oli Luvia ja siellä Ravintola Purje. Maisemat olivat sitä luokkaa, että paha seuraavien kohteiden on sitä paremmaksi pistää!

Kuvassa tuo sämpylä on kovasti siinä kaltevuuskulmassa, että olisi muka minulle tarkoitettu. Ei ollut. Kurkun siivut sain välistä. Eli niitä siivujako minä nyt arvioin? Okei! Kurkun tuoksussa oli viehkeää kukkaisuutta ja orastavaa nahkaisuutta. Maku oli melko täyteläinen ja mehukas. Se toisti tarkasti tuoksun aromeja. Pehmeä, vivahteikas suutuntuma sai ryhtiä lievästä hapokkuudesta ja kurkku jätti suuhuni pitkään maistuvan, luonteikkaan rustiikkisen jälkivaikutelman.

Entäpä palvelu. Läpällä läähätin oikein kunnolla. Ei tarjottu matkalaiselle vettä. Taisi tarjoilija arvata, että omat juomat on Paavolla povarissa.. Niin olikin!

Naapuripöydässä istui kaksi hyvin brunaa saanutta vanhahkoa seiloria. Keskustelivat eläkepäivistään: ”Aion nyt vain nauttia joka päivästä!” Helskuta vie, nytkö vasta? Meikäpoika on tainnut sitten aloittaa hedonismin harjoittamisen  vähän etuajassa. Eläkeikäni kun on kaukana tulevaisuudessa ja nyt jo olen uskaltautunut päiväni täyttämään nautiskelulla.. Mitä mummoooooo? Ai ei saa salakuunnella vieruspöytäläisiä. No onpa todella onni, että itse et sortunut moiseen rikkeeseen..

Luvia.jpg

terkuin kesämies Paavo