keskustelua.jpg

Paavo:

Kuulepa Hilma, Olen taas mietiskellyt.. Mörköhän on se jääkylmä tyyppi, joka jäädyttää kaiken, mihin koskee. Yksinäisyydestä, ja käsittääkseni myös keskivaikeasta masennuksesta kärsivä henkilö, jonka kohtalon traagisuutta lisää se, että se ressukka ei osaa haukkua, mörisee vain kumealla äänellään. Edes kaikkien kaveri, Muumipeikko, ei ole tyypille lämmennyt. Ja se on outoa, jos mikä!

Mörköllä ei ole jalkoja, vaan se liukuu kummallisesti viittansa sisällä eteenpäin. Kaksi jalkaa on mielestäni ihan minimi kaikille eläville olennoille liikkuakseen niin tasaisesti, kuin miten Mörkö liikkuu... Kaksi on minimi ja neljä on optimi. Mutta ei jalkoja.. epäuskottavaa jos mikä! Tarina kertoo, että tämä hyhmäinen ja jäinen Mörkö rakastaa tulta ja lämpöä ja on eräitäkin kertoja istunut nuotioissa ym. tulisijoissa persuuksiaan lämmittämässä.. Saamatta edes toisen asteen palovammoja.  Sekin tuntuu minusta vähintäänkin kummalliselta.

Ja tällaista outoa tyyppiä nyt hypetetään oikein kunnolla! Mörkö siellä, mörkö täällä! Kotimaisten kielten keskus valitsi sanan mörkö toukokuun sanaksi. Löikö Mörkö sisään? -biisin tietää mummokin, joka ei musiikin trendeistä mitään ymmärrä..  En tajua. Mitä niin ihmeellistä tyyppi on voinut tehdä, että tällaiseksi kansallissankariksi, hurmahenkisesti palvotuksi kulttihenkilöksi on nostettu? Tiedätkö sinä?

Hilma:

Ei kiinnosta.