Borikseni.jpg

Boriksen chakrajärjestelmä oli jälleen kerran sekaisin. Ja kun näin on, pitää hänen ”meditoida”. Joku sisäinen pakko kai.. Sanoivat, että en saa häiritä Borista. Mieleni teki. Minä en moiseen mietiskelyyn kykene. Mindfulnessit ja muut hömpötykset eivät ole meikäläistä varten. Aivoni kapinoivat  tällaisia käskyjä vastaan.. Yritin kyllä. Sanoin itselleni: ”Nyt Paavo iiiiiihan rauhassa kymmenen minuuttia..Raaaauhassa… Ooooom aputraaha putrinaha santu putrinas santu pautrin, aaha…”  Mitä sanoo kroppani tähän: ”Kutiaa, raavi! Yskittää, aivastuttaa! Hikka! Minne mummo meni? Koska syödään, ei kun janottaa. Joko kymmenen minuuttia meni?”

Mummon mukaan olen meditoinnin sijaan multitatskauksen mestari..  Kiirehdin hommasta toiseen vauhdilla. Yksi homma ei ole vielä valmis, kun jo toista aloitan. Nukkuminen, mitä se on? Ajan hukkaamista. Olen kyllä kuullut, että jotkut lajini edustajat harrastavat nukkumista ihan päiväsaikaankin. Päiväuniksi kutsuvat. Miten ihmeessä he ehtivät? Minulle ei tahdo vuorokausi riittää kaiken tärkeän tekemiseen. Vaatimalla vaativat nuo kämppikset minulta, että yöaikaan en touhuile mitään. Yöllä kun pitää nukkua. Ja olla hiljaa. Se ei ole aina helppoa..Mummo sanoo, että joskus juoksen unissanikin.

Mutta vielä takaisin tuohon Boriksen itsensä tutkiskelu -hetkeen. Hän on harrastanut sitä koko ikänsä. Kuuluu kai jotenkin noiden bostoninterrierien luonteen laatuun..tuo tuollainen mussutus. Tyyppi makaa pitkin pituuttaan lattialla, pitää tassujensa välissä lelua ja mussuttaa sitä nenu ihan punaisena. Ei tiedä maasta ei kuusta tuolloin. Ja jos oikein onnistuu irtautumaan maallisista murheista, nukahtaa siihen paikkaan. Meditoinniksi mummo sitä sanoo. Boris itse ei sano mitään. Mussuttaa vaan.

Boris%20meditoi.jpg

Kun Boris tekee tuota, lohdutan häntä: "Älä välitä, ei meistä kukaan täällä ihan normaali ole.."

t. Paavo