verho.jpg

Nyt se sitten alkoi! Joulusiivous! Voin sanoa teille, että mummon konmaritus oli vielä lastenleikkiä tähän verrattuna!

Eteisen kaappi joutui eilen mummon käsittelyyn.. Sieltä lensi vermeitä ulos vauhdilla! "Toi on turha! Ja toi vast turha onki! Kaikki sitä ihmine nurkkis kokkoki!" Karvakäsi ja minä katsoimme viisaammaksi häipyä paikalta ennen kuin meistä jompikumpi tai pahimmassa tapauksessa molemmat, todetaan myös hyödykkeen sijaan hyödyttömäksi. Mustat jätesäkit olivat paikalla turhaa ja toisarvoista tavaraa varten ja kummallakaan meistä, ei minulla eikä Karvakädellä, ollut tällä hetkellä pahemmin mielenkiintoa tutustua säkkeihin sisältä käsin..  

Mummo on siis edelleen aivan varma siitä, että joulu menee ensimmäiseksi kaappeihin katsomaan, minkä sortin naisihminen se tässä huushollissa asustaa. Ja auta armias, jos kaapissa on jotakin pikkuisen vinossa. Eli ei ole ihan vatupassissa.. Sehän on selvä merkki siitä, että tässä talossa emännyyttä hoitaa siivoton ja saamaton mummo. Työtä vieroksuva, kerta kaikkiaan.

Mummo odottaa siis kaappien tarkastajaa jouluksi käymään. Oletko sinä jo ehtinyt miettiä, mitä sinä joululta odotat? Minulla olisi yksi unelma. Voi kun saisi varpusen jouluaamuna.. Mitä mummoooo?!

t. Paavo