Kauhea mekkala ulkona. KRAAA!! KRUUU!! Mieskuoro Huutajat kylällä? Signaaleja avaruudesta? Tämä on kyllä nähtävä!  Kerrankin perämetsässä tapahtuu! ”Sää menisit ulos vai?” kysyy mummo kylmänviileällä, voisipa sanoa jopa monotonisella äänellä. Hän on helposti huolestuvaa sorttia. Tällä kertaa mikään ei viittaa alkavaan paniikkiin.. Ehkä minä ylireagoin.

Mummoooooo! Mitä ihmettä täällä tapahtuu? ”Kurjet muuttava etelä ja pitävä mennesäs tommost meteli!” Ahaa. Onhan se ymmärrettävästi riemu ylimmillään, kun lähdetään etelään rellestämään.. Ovatko ne kännissä jo menomatkalla? Ihan pikku vinkki siivekkäille: Jaksaisitte varmasti lentää vähän kauemmas, jos ette laittaisi kaikkea energiaanne tuohon järjettömään huutamiseen! En usko, että tuolla meiningillä pääsette Hangon Tulliniemeä pidemmälle.

Mummo kertoi, että osa tästä remuporukasta on menossa Espanjaan. Jotkut hurjapäisemmät lentävät Pohjois-Afrikkaan asti. Kurjen aivot ovat ihmisen sormenpään kokoiset. Eli aika pienet. Ei niillä niin kauhean monimutkaisia matkasuunnitelmia tehdä.. Mietittiinkö niillä miniaivoilla muka, että ”Lähtisinkö tästä pikku hiljaa siipeilemään Espanjaa kohti? Pikkasen tekisi tapaksia mieli.. Vai kysyisinkö porukoilta jos läpsyteltäisiinkin tänä vuonna Etiopiaan asti.. Bekelen Kenenisaa morottamaan.”. Ei, en ihan usko.

Siis mitä, eivät tarvitse aivoja löytääkseen perille? Vai että auringon ja tähtien ansiosta osaavat nämä sulkaveikot ottaa oikean suunnan. Ja pystyvät aistimaan myös maan magneettikentän.. Siinä nyt ei ole mitään ihmeellistä. Niin aistin minäkin. Maan magneettikentän nimittäin.. Joskus, kun mummo kutsuu minua pois sammakko-ojalta, maa vetää minua puoleensa niin vietävästi, että en saa jalkaa irti maasta, en sitten millään!! Ja kun pitäisi saada niitä irti vielä 1 + 3 kpl.. Elämäkö helppoa? Tuskin! Fysiikan lakeja ymmärtämättömät yhteisöni jäsenet eivät tietenkään tätä tajua. Moitteita saan.

Mummo kertoi, että ”Linnut voiva lenttä horroksessaki. Niitte toinen puali aivoist o hereil ja toinen puali huila”. Kuulostipa tutulta. Minulla on suurimman osan aikaani asia juuri noin…  siis että toinen puoli aivoistani on lepotilassa.. Miksi kuluttaa koko kapasiteettia kerralla, kun vähemmälläkin pärjää?

22199054_10212983146085431_1436396743_o.

Kylläpä tuollaisen mökän kuuntelu pisti ramasemaan... t.  Paavo