Minuun iski tänään ihan kauhea Hilma-kaipuu. Olen viettänyt kaverittomuuden retriittiä jo aivan liian kauan. "Antakaa koordinaatit! Lähden Hilun luo!", huusin. Onneksi sain mummon ja Karvakäden tajuamaan tilanteen vakavuuden;  nuoren miehen on NYT päästävä tyttönsä luo. Lähtivät mukaani.

Hilma sanoi ensisanoikseen, että hänellä ei ole ollut tippaakaan ikävä minua. Ainoastaan mummoa. Ja vähän Karvakättä. En usko. Tylyttää vaan. Asennemimmi! Laitan tähän kuvan Hilusta. Näette siitä, että mistään ihan vässykästä ei ole kyse. Ei ainakaan, jos on itse saalistanut tuon, niin kuin väittää.. Sanoi, että se on dinosauruksen luu. Minulla ei ole mitään syytä epäillä hänen sanojaan.

Hilu%20ja%20luu.jpg

Jotkut ihmiset luulevat, että koirien välillä ei voi olla ystävyyttä. Ystävyydestä puhuminen eläinten kohdalla on kuulemma meidän inhimillistämistä.  Pötyä! Minun ystäviäni ovat Hilma Ja Boris ja sitä asiaa ei mitkään inhimillistämisestä saarnaamiset miksikään muuksi muuta. Siinä ei ole kyse laumakäyttäytymisestä, ei statuksesta, ei hierarkiasta. Ei, ei. Kyse on puhtaasta välittämisestä ja yhteenkuuluvuuden tunteesta. Ja eikö se juuri ole ystävyyttä?

Hilman pehva on hyvin, hyvin mielenkiintoinen paikka. Sieltä voi lukea vaikka mitä. Tietoa on enemmän kuin viikonlopun Turun Sanomissa. Jostain syystä tämä perän haistaminen ( ja maistaminen) on ihmisten mielestä äklöä. Ja mummo sanoo: "Älä tul sit munt pussama iha heti ton jälkke!"

Ja kuitenkin tutkittu on, että ihmisen suussa on 1,4 kertaa enemmän bakteereja kuin koiran suussa. Jos lisää lukuja haluatte, niin tämä tarkoittaa sitä, että kun mummo pussaa Karvakättä, tämän suussa on noin 2 miljoonaa pöpöä enemmän kuin minulla (olen pahoillani Karvakäsi, mutta totuus on tämä). Kumman kanssa mummon siis kannattaisi niin sanotusti "sylkeä vaihtaa".. vink, vink?

Samainen tutkimus kertoo, että koiran ruokakupissa on bakteereja noin 2 kertaa enemmän kuin ihmisen käyttämässä haarukassa. Älä siis mummo syö ruokaani! Ai, et söisikään. Okei. Niin, ja vaikka mummo sinun kännykkäsi on melkoinen pöpöpesä, ovat leluni, yllättävää kyllä, vielä bakteeri-rikkaampia (Wahlrooskin??).. Leluissani on kaksi kertaa enemmän pöpöjä kuin kännykässäsi.

Mitä tästä opimme? Valitse tarkkaan pusuttelukaverisi. Älä koskaan syö koirasi ruoka-astiasta. Ja jos sinun on aivan pakko jotain pureskella, niin älä pliis pure koirasi leluja, vaan pure omaa kännykkääsi!

M%C3%A4%20ja%20Hilu.jpg

terkuin Paavo