Meidän apartmentissa on viime aikoina yksi puheenaihe ollut vahvasti pinnalla. Trumpin terästullitko? Sote? Jäämeren rataselvityskö? Eeeei! Kyllä meillä on tärkeämmät puheenaiheet! Meillä keskustellaan laihduttamisesta!! Mummo on nyt keksinyt, että rantakuntoon pitäisi päästä. Se on tämä alkukevät aina tällaista laihdutuksen high seasonia. Siltä eivät ikäihmisetkään näköjään säästy.

Voi kunpa laihtua voisi ajatuksen ja hienojen lupausten voimalla. Mummolla ei olisi enää paljoakaan lihaa luitten päällä.. Ei ole tehonnut. Niin kuin ei kaalisoppakaan, jota mummo syö yöt ja päivät. Ja perästä kuuluu. Todellakin.. Liikkumaan ei sentään nainen ole tohtinut ruveta. Rajansa se sentään on hänen laihduttamiseen panostamisellakin. ”Johonkkis o raja verettävä”, kuten hän itse sanoo.

Mummo sanoo, että hän syö vain hyviä proteiineja ja hiilareita.. Kuten suklaata ja juustoa. Hän ei kai ole nyt ihan ymmärtänyt hyvien ja hyvänmakuisten ravintoaineiden eroa.. Mummo ei voi käsittää, mistä ihmeestä nämä liikakilot ovat hänelle tulleet. "Hän ei ollut niitä pyytänyt ja ne tulivat hänelle yllätyksenä", kuten jo aikoinaan on joku naispolitiikko viisaasti lausunut. Siitä huolimatta tulivat, että mummeli on niin ahkerasti laihdutusblogeja lukenut. Ja Löysät pois –ohjelmaa katsonut.

Mummoa ärsyttää laihat ihmiset. Mummo sanoo, että ne tunkevat hänen viereensä ihan vain siksi, että näyttäisivät itse vieläkin pienemmiltä ja mummo näyttäisi entistäkin suuremmalta. Mummo näkee epäterveelliseen ruokailuun yllyttäjiä kaikkialla! Kari ”Kape” Aihisen vielä ymmärrän ja herra Snellmannin, mutta että Nalle Puh..   Nalle Puh kuulemma vetää hunajaa naamaansa eikä lainkaan ajattele, minkä makeanhimon sillä muun muassa mummossa herättää.. Ylipainoon yllyttäjä!

Minusta mummo on hyvä noin. Muhkurat ja löllöt ovat ihania! Ja pömppömaha! Ihannenaiseni on ehdottoman  pehmeä, ehdottoman lämmin, ehdottoman upottava, ehdottoman mummo! Lohdutan mummoa sanomalla, että lihava on vasta silloin, kun takataskujen väli on metrin. Mummolla ei ole. Ihan.

sarjis.jpg

t. Paavo