Numero%2016.jpg

Olen ollut tänään vähän surumielinen. Maailmalta tullut suru-uutinen vetää alavireiseksi.. Maailman vanhin hämähäkki on kuollut. Numero 16 oli hänen nimensä. No juu. Vähän karu. Mutta ei nimi naista pahenna ellei nainen nimeä.. Nro 16 eli kunnioitettavat 43 vuotta. Mummo sanoo, että se eli siksi, kun ”ei kohrannu paikallist Paavo!”.

No ei kohdannut, koska eli elämänsä tutkijoiden seurassa. Vankilaolosuhteissa. Mahtoi olla pitkästyttävää. Tyypit seuraavat koko ajan silmä tarkkana miten sinä toimit missäkin tilanteessa ja miten tulet esimerkiksi lajitovereidesi (niiden loppuvaiheessa jo itseäsi vuosikymmeniä nuorempien) kanssa toimeen. Vaatii kyllä mielen lujuutta.. Mummoontuva hämähäkki ja esiteini-hämikset yhdessä. Ei ehkä ihan aina synenergiat kohdanneet.

Mitä tutkijat sitten saivat Sixtiinistä selville? No, ainakin sen, että kaivajahämähäkit  elävät pitkään johtuen niiden paikallaan istuvasta elämäntyylistä ja hitaasta aineenvaihdunnasta. Voi pentele! Tuo ei kyllä hyvää tiedä, jos sama pätee koiriin! Vauhdikas elämäntapani ja nopea suolen toimintani ei tietäisi elinodotukseni kannalta kovinkaan hyvää..

Kaivajahämähäkkiurokset lähtevät kotoaan vasta 7-9 vuoden iässä. Melkoisia mammanpoikia siis! Tosin ei niiden kyllä kannattaisi lähteä silloinkaan.. sillä ne kuolevat miltei heti lähtönsä jälkeen (ne naiset, ne naiset). Toivottavasti eivät hanki meno-paluu –tikettiä. Turhaan. Tuo tuollainen antaa kyllä ajattelemisen aihetta meikäläisellekin.. Onhan meillä tuolla peräkammarissa kuitenkin tilaa.

Mummooooo! Laittaisitko sähköpostia sinne Länsi-Australiaan ja kysyisit, että kuka numero 16:n söi? Ellei ole vielä syöty, voisi hänet lähettää kuivattuna osoitteeseen: Paavo Oiva Veikko, Perämetsä, Finland.

Mikä hittolainen nyt pistää kuolan näin valumaan??

terkuin Paavo