Ei millään tullut uni edellisiltana. Laskisinko lampaita? Senhän pitäisi auttaa tähän vaivaan. Yritin. Heti ensimmäisestä loikkaavasta lampaasta muistin, miten mummo pesi Karvakäden villapaidan ja kastuessaan se kutistui ihan olemattomaksi. Jos villalle käy näin, niin miksi lampaat eivät kutistu sateessa? Yksi lammas, kaksi lammasta, kolme lammasta, kutistunut lammas... Ei tullut uni.

Ehkä vaihdan eläinlajia.. Mietin Hermanni-pupua, jonka näin päivällä. Mummo on kertonut lapsena nähneensä, kuinka kuivattua jäniksenkäpälää käytettiin leivonta-alustan puhdistamiseen jauhoista. Jotkut taas ovat pitäneet jäniksenkäpälää onnenkaluna. Mietin vain, että jos jäniksenkäpälä tuottaa onnea, niin miksi jänikselle kävi niin kuin kävi..? Ei tullut uni.

Tulisipa Nukkumatti!! Mutta apua, jos hän heittää silmiini hiekkaa? Niinhän hän tekee.. Unihiekkaa paiskoo (onko unihiekkaan jauhettu Imovanea vai mikä on vaikutusmekanismi?)..  Entä jos Nukkumatti onkin nyt vaikka Helsingissä. Jos on vaikka joku vähän vaikeampi keissi? Ja matkakin sieltä tänne peräkylään  kestää ainakin 2,5 tuntia. Ehtiikö edes aamuksi? Onkohan Nukkumatilla apulaisia? Niin kuin joulupukilla? Mistä tiedän, onko se aito Nukkumatti vai valematti?  Voiko vale- tai tekomatti olla vaikka Karvakäsi. Hän kertoi joskus olleensa tekopukki.. Ei tullut uni.

21557158_10212824884368987_1405895621_o.

Tämän vielä kirjoitan ja sitten päiväunille (tässä faktaa teille, jotka olette epäilleet, että minulla olisi apuna niin sanottu haamukirjoittaja)..

terveisin lopenuupunut Paavo