Nimppari.jpg

Paavon nimipäivät!! Oliko railakkaampaa juhlintaa kuin Veikon päivänä? Näin olisi voinut olettaa. Veikon päivänä kun tapahtui... ei mitään. Odotin vähintäänkin yhtä mukavia nimipäiviä kuin mitä oli aikoinaan Putte Possulla.. Puten juhlissa kun ”kaikilla oli nii-in mukavaa”.   Sitten aloin tutkia asiaa tarkemmin. Asioiden tutkiminen kun on erikoisalaani.  Ja nyt voin teille kertoa, että mitä ilmeisimmin tässäKIN on huijarista kyse! Suomalaisessa  kalenterissa ei edes ole nimipäivää Putte -nimisille!!? Mikä lie mielikuvitusolento tämäkin! Tai mummon lailla salanimellä kuljeskeleva puliveivari.

Pohdin myös sitä, että mitä niin ihmeellistä ja kummallista siellä Puten nimppareilla sitten tehtiin?? Miettikää.. Siitä on tehty oikein laulu ja laulussa useaan eri otteeseen, ja hyvin vakuuttavasti,  korostetaan sitä, miten valtavan kivaa siellä oli. No joo, sanotaanhan siinä, että pullakahvit keitettiin ja puhe pidettiin, mutta jos tuo nyt oli  se bileiden hauskin osuus, niin mitä se paskin osuus sitten olikaan??

Joskus tuntuu, että meidän perheen juhlinnan tunnistaa siitä, että kenelläkään ei ole hauskaa. Vai mitä sanotte tästä: Minut istutettiin autoon. Siihen siniseen kuljetuslaatikkoon. Ajettiin Helsinkiin. Selkokeskuksen pihalla pääsin pissalle. Hei, hei.. Eipäs nyt heti siellä kauhistella ja kyseenalaisteta virtsanlasku -paikkani oikeellisuutta. Siellä oli lukuisia tyyppejä ollut samalla asialla jo ennen minua. Keltaista lunta kaikkialla! Helsingissä ON! Niin, ja sitten istuttiin taas autoon. Ei-päivänsankarit sentään poikkesivat syömässä, mutta päivänsankari nökötti autossa. Reilu peli. Kuten meillä yleensäkin. Sitten ajettiin kotiin. Hyvää nimipäivää, Paavo! Ja ”meillä kaikilla oli nii-in mukavaa.” No ei ollut.

t. Päivänsankari