joulukalenteri_2016.jpg

Pikkujouluna, 1.12., aukaistaan vihdoinkin ensimmäinen luukku joulukalenterista. Kuvakalenterit ovat niiiin out. Suklaakalenteri se olla pitää!!

Sitten syödään se suklaa, joka sieltä luukun sisältä löytyy. Vain yksi pala. Vasta seuraavana päivänä saa aukaista toisen luukun. Toisen päivän luukussa on merkittynä numero 2, jotta kukaan perämetsän mummo ei erehtyisi avaamaan luukkua vääränä päivänä. Systeemi on tehty aikalailla idioottivarmaksi, sillä kolmannen päivän luukussa on numero 3, neljännen päivän luukussa on numero 4 ja niin edelleen.

2.päivänä joulukuuta  syödään kalenterin kakkosluukun sisällä oleva, aivan identtinen suklaapala, kuin mitä syötiin ensimmäisenäkin päivänä.  Syötäisiin siis, jos suklaapala olisi siellä vielä..  Aina ei ole. Varsinkin mummo -ihmisillä voi jäädä suklaaputki päälle jo siitä ensimmäisen päivän pienestä palastakin. Ja silloin riippuvuus vie naista eikä päinvastoin!

Illalla, kun muut nukkuvat, mummo hiipii ja aukaisee yhden ylimääräisen luukun. Onhan kello jo melkein 00.00 eli lähestulkoon 2.12. puolella ollaan. Ei siis kovin paha rike. Eikä kolmanteen päiväänkään niin pitkää aikaa ole. Menkööt sekin! Eikä neljänteen. Maistuupa hyvälle! Eikä viidenteen. Kerta kiellon päälle! Lopun varmasti arvaattekin. Ja todellista mielikuvituksettomuutta valmistajalta: jouluaattonakin vielä aivan samanlainen suklaapala! Siis olisi ollut. Jos niitä olisi jouluaattona vielä ollut.  

Hassu tapahtuma tämä pikkujoulu muutenkin! Silloin pyritään pukeutumaan punaisiin, laitetaan hassu hattu päähän ja kokoonnutaan epämääräisillä joukoilla epämääräisiin paikkoihin. Juhlissa saattaa pistäytyä myös joulun itseoikeutettu päällikkö, joulupukki! Tämä itsevaltias se jakelee lahjojaan aivan miten haluaa. Vesalle parin tonnin paketti, mutta Jesse saa  vain viiden euron säälipaketin. Ukko perustelee epäoikeudenmukaisuuttaan ihmisten kiltteys –lähtökohdista katsottuna.. Hyvin epämääräistä!

Ja mikäli pikkujouluissa ei käyttäydytä asianmukaisella tavalla, kotiin saattaa laskeutua joulurauha jo ennen aikojaan. Mykkäkouluksikin sitä on joskus kutsuttu..