tukkamies.jpg

Olenko nyt vähän vaarallisella maaperällä, kun alan vakavasta asiasta täällä blogissani näinkin kepeästi kirjoittamaan..?  Otan sen riskin. Sillä riskinotto on tätä päivää. Mummo pyysi huomauttamaan, että hän ei vastaa kirjoitusteni sisällöstä.

**

Mummon kädet haisevat nykyään monta kertaa päivässä, miten sen nyt kuvaisi, hmmmm, pahemmalta kuin Valmetin dieselmoottori! ”Käsidesi täyty ny laitta, ko muuten voi tul korona!” sanoo nainen. Eikä ajattele lainkaan yliherkkiä hajureseptorejani. Sillä ei kuulemma tällaisessa maailmantilanteessa ole väliä. Höh.

Mitä korona-aika muuta sitten on tuonut mukanaan, kuin järkyttävän hajun kaikkialle? Introverteille nahkamooseksille parhaan aikakauden ikinä! Heidän ei  tarvitse kuljeskella kaiken maailman sukujuhlissa ja kaupassakin saavat väistellä kaltaisiaan monen metrin etäisyydeltä. Naapuri sieltä hyllyn välistä jotain huutelee. Paheksuttavaa toimintaa. Nahkamooses ei katso sinne päinkään. Ettei tule pisaratartuntaa.

Ja kuten ostoskanavalla niin osuvasti sanotaan: ”Eikä tässä vielä kaikki!” Nyt nahkikset saavat piilottaa kasvomaskilla itsensä muilta näkymättömiin: "Kato mua, kato mua, et tunne kuitenkaan!" Ja kukaan ei luultavasti enää koskaan, ei edes tällä vuosisadalla, odota kenenkään ojentavan kättään kohdatessa. Entä kyynärtervehdys? Sopii vain joillekin noloille. Ja kaupunkilaisille.

Korona toi tullessaan Netflixin ja herkut. Etätyön vastapainoksi. Raskas työ kun vaatii raskaat herkut. Eihän sitä Teams- ja Zoom -tulitusta kukaan muuten kestä. Ymmärrän hyvin. Tämän kuluneen vuoden aikana lihaa on saanut kasvattaa luittensa ympärille aivan surutta, sillä kaikki ymmärtävät, että tätä se korona-aika teettää. Ja vaikka ei mummo ole kymmeneen vuoteen kuntosalilla käynyt, nyt olisi mennyt. Mutta ei voinut. Kun on se korona. Laihtunut olisi keväästä lähtien, jos olisi saanut kuntosalilla käydä, marraskuuhun mennessä jo ainakin kymmenen kiloa. Mutta ei ole. Kun on se korona.

Kyllähän tämä on hyvin kummallinen erikoistilanne. Erikoistilanne, jossa erikoista on lähinnä se, että se hoituu  pääasiassa kotona, sohvalla maatessa. On kuitenkin asioita, joista nahkamoosesten tulee kaikesta huolimatta pitää huolta.. Kuten esimerkiksi siitä, että vessapaperi ei lopu. Siitä kansakuntaamme muistutettiin jo heti epidemian alkuvaiheessa. K-kauppiaiden toimesta. Nyt meilläkin on Serlan erikoisen pehmeää kotivarastossamme ainakin vuoden 2028 loppuun asti.

Joillekin, hieman mummoa iäkkäämmille, lyötiin keväällä ulkonaliikkumiskielto. Koska tuon ikäiset ovat niin kovia pussaamaan ja halaamaan, ja muutenkin täysin holtittomia käytökseltään, niin katsottiin, että pysykööt kammareissaan. Ja pitäisihän sen nyt muulloinkin, ihan normaalioloissakin riittää, että heille käytäisiin vain hiukan parvekkeelle tai pihoille huhuilemassa. Ja juhlapyhinä laulamassa. Vanhukset, nuo kapinalliset, nostivat tästä sellaisen haloon, että heille piti sittenkin myöntää lupa aamuyöstä hetken ulkoilla. Etteivät ihan hurjiksi heittäytyisi. Pari tuntia ulkoilua sallittakoon, kunhan eivät yski eivätkä aivastele. Eivätkä piere.

Nahkamoosekset ovat saaneet nyt ihan syystä myös arvostella rakasta naapurikansaamme, ruotsalaisia! Miten väärin ruotsalaiset ovatkaan korona -tilanteessa toimineet. Niin tyypillistä heille! Aina toimivat väärin. Esimerkiksi niinä lukuisina kertoina, kun ovat Suomen kieroudella ja viekkaudella voittaneet jääkiekko-otteluissa. 

Pysyttehän terveinä!

t. Paavo