Luimme mummon kanssa lehtikatsauksestamme, että ihmiselle on vaihdettu sian sydän. Mietin, että miksi juuri sian.. Koirat olisivat hyväsydämisiä luovuttajia. Toki saattaisi käydä niin, että herättyään potilas haukkuisi kirurgia..

Nahkamooses -nuorukaisilla on joskus nuoruuden huumassa tapana sanoa ihastukselleen, että ”annan sydämeni sinulle”. Melkoinen luovutus-lupaus. Ja mitä se kumppani kahdella sydämellä tekisi? Mutta tuollaisessa tapauksessa kannattaa kyllä ottaa osoite ja puhelinnumero ylös, sillä jos joskus iäkkäämpänä oma pumppu sattuisi pettämään, voisi vedota tuohon aikoinaan annettuun lupaukseen.

Näissä asioissa kannattaa muutenkin olla tarkkana. Paljon on nimittäin myös särkyneitä sydämiä tarjolla. Ja näitä kahta säröllä olevaa ei kannata hankkia: ei sydäntä eikä Arabian kannua. Arvottomia molemmat.

Nahkamooseksille tapahtuu joskus myös sen kaltaista tapaturmaa, että sydän sulaa. Niin voi kuulemma tapahtua, jos vaikkapa katsoo pientä vauvaa tai koiran pentua. Olenkin varoitellut mummoa, että olisi tarkkana. Katsoisi vaikka vähän ohi, kun moisia vastaan tulee.

Sydämet voivat kohdata monenlaisia muitakin vaaratilanteita. Se voi nimittäin haljeta onnesta. Siksi suosittelenkin teille peruspessimismiä liiallisen optimismin ja onnen etsinnän sijaan. Minä olen valinnut tuon tien ja sydämeni.. voi sanoa, toimii!

 

nukkuu.jpg

Hilma kertoi, että hänellä on erityisen hyvä sydän. Sitä ei ole liialla liikunnalla rasitettu.

t. Paavo