kieli.jpg

Tämänkertaisessa sanomalehtikatsauksessamme luimme mummon kanssa muun muassa henkilöstä, joka oli pahoittanut mielensä, koska oli kastunut uimahallissa. Hyvin ikävä tapaus. Vai onko? Ei tietenkään kenenkään päälle saa tahallaan vettä ruiskia, mutta olisiko jonkinasteinen märkyydelle altistuminen kenties jopa odotettavissa olevaa, jos ja kun tuon kaltaiseen paikkaan hakeutuu? Mummo kertoi, että varsinkaan tapahtumaan liittyvä 500 euron korvausvaatimus ei kaikista nahkamooseksista tuntunut kohtuulliselta ja he ovatkin antaneet rouvalle pyyhkeitä kuultuaan asiasta. No, pyyhkeet ehkä kompensoivat tätä ikävää tapahtumaa.

Toinen artikkeli, jolle hieman kulmiamme kohottelimme, oli seuraavanlainen: Turun kaupungin nopeusrajoitukset alennettiin kaupungin keskustan pääkaduilla 40 kilometriin tunnissa ja tonttikaduilla 30 kilometriin tunnissa. Vähän painavamman kaasujalan omaavaa mummoani tuo uutinen ei miellyttänyt. Hänellä on jatkossakin jonkin verran ajoja kaupungin toiselta laidalta toiselle laidalle, joten hän lupasi ottaa ensi kerralla kahvia termospulloon ja makuupussin mukaansa. Josta tulikin mieleeni mummo -vitsi:

Liikkuvan poliisin partio pysäytti mummon.
- Voi voi, rouva hyvä. On taidettu ylittää kuusikymppiä reippaasti.
- Voi ei suinkaan, mummo suutahti, tämä uusi kampaus vain tekee minut niin vanhan näköiseksi.

Kolmas lukemamme artikkeli kertoi, että Amerikan presidentti on selvinnyt. Hyvä niin. Lieneekö ollut pitkäkin putki päällä, kun humalatilan päättyminen ihan Suomessa asti uutisoitiin? Aiempi ko. maan presidentti, mikäli olemme mummon kanssa saaneet faktaa tietoa, oli absolutisti. Mummo sanoi, että mikäli tuo raittiusväite on totta, todistaa se ainakin sen, että pää voi olla aikalailla pyörällä ja sekaisin ilman alkoholiakin!  

t. Paavo