Kyllä on taas juustoa maha täynnä. Saa taas piereskellä. Oli pentukoulua. Siellä sitä herkkua heitetään naamaan jatkuvalla syötöllä. No, en valita. Juusto on kuitenkin kohtalaisen hyvää. Pitää olla tyytyväinen, että löysin toisenkin herkun ötököiden lisäksi, sillä kovasti ovat luonnon antimet vähiin käyneet. Kuulin, että johtuu kylmistä syksyilmoista.. Hyvä, että johtuu säästä. Pelkäsinkin jo, että olen syönyt kaikki peräkylän ötökät vahingossa sukupuuttoon..

Tänään oli pentukoulun viimeinen tunti. En ollut luokan priimus. Mutta luokalle en kuitenkaan jäänyt. Se on pääasia.. En enää olisi jaksanutkaan moista (aamuherätykset ovat hanurista!). Oppiaineet olivat tylsiä. Jotkut supertylsiä. Parannusehdotuksiani ei otettu vastaan (esim. liikunta- ja anatomiatuntien lisäämisestä).  Mummo sanoi, että läpäistiin koulu mukautetusti. Kysyin mitä se tarkoittaa.. ”Sanotank vaik nii, et tehtin kaik vähä sinne päi”.

Yhden huolen aiheen mummo sai taas pentukoulussa lisää (Karvakäsi sanoo, että mummo ei osaa elää ilman huolia). Nyt huolena on kielen käyttöni. Onhan se totta, että taidan olla keskivertoa kovempi kielen käyttäjä. Pussaaja siis. Se onkin pahasta. Ei kerrokaan kuulemma ihmisrakkaudesta. Sanoivat, että alistun nuolemalla kaikkia. Olisittepa nähneet mummon ilmeen! Ihmetystä. Epäuskoa. Kauhistusta. HUOLESTUMISTA! Ja höpö höpö. Rauhoitu mummo. Älä usko kaikkea. Luota intuitioosi. It’s just my way of loving you (ja muutamaa muutakin..)!

Mummo kertoi minulle terveisiä sisaruksiltani. Olivat taas ihmisemme WhatsAppissa keskustelleet.. Kuviakin oli. Mummo kertoi, että veljet ja sisko ovat ihan samannäköisiä kuin minä. Komeita siis…. Niin ja Martta-sisko kaunis. Olivat keskustelleet pentujensa hampaiden lähdöstä. . Ja siitäkö alkoi meilläkin melkoinen syyni. Suupielet puuduksiin asti sain purukalustoani esitellä. Oli jotain lähtenyt. Ja oli jotain tullut. Onneksi.  Muuten mummo olisi varmasti päätellyt minun olevan vakavan kehitysviivästymän kourissa..

Voi ei, tänään on vielä KLP! Kynsien leikkuupäivä!

20993583_10212672706324631_2015896157_o.

Kotiläksyjä..Onks pakko?

terveisin oppivelvollisuutensa suorittanut Paavo