Minulla ei ole tieteellistä faktaa, eksaktia lukumäärää siitä, montako kissaa Vinkkilässä on, mutta käsittääkseni kyse on kuitenkin tuhansista yksilöistä. Asian tarkastelua vaikeuttaa se tosiasia, että ko. sanonta ei anna selkeää selitystä siitä, mistä Vinkkilästä on kyse.. Vinkkilöitä kun on Suomessa useampia ja niiden kissapopulaatiot vaihtelevat melkoisesti.

Mutta eihän minun nyt pitänyt Vinkkilän kissoista teille jaaritella, vaan Orihuela Costan kujakateista. Joita siis riittää. Riittää niin paljon, että jos satut potemaan ailurofobiaa, niin pysy kaukana täältä!! Kun lähdemme kävelylle, puskat ihan kuhisevat näitä harminkappaleita. Mitä mummooooo? En liioittele. Sinä et vaan kuule, etkä näe niitä kaikkia. Minä sen sijaan paikannan pedon sekunnin kuudesosassa. Yhtään yksilöä en jätä havaitsematta. 

received_1044465225897436.jpg

Perämetsän kissoista nämä viheliäiset erottaa siitä, että täällä nämä perskuleet ovat kroonisesti kiukkuisia. Sähisevät ja sylkevät päin naamaa. Epäkohteliasta. Ei tee hyvää peeärrää Espanjan matkailulle moinen käytös. Eilen illalla kun kävelimme kaikessa rauhassa lähikatua pitkin, yht äkkiä aidan välistä ponnahti tassu teräävääkin terävämpine kynsineen.. Siinä kun olisi meikäpojan kuono ollut väärässä paikassa väärään aikaan, niin kirsustani olisi vain kaunis muisto jäljellä.

Mistä moinen vihamielisyys sitten kumpuaa? Hellekö heidän päänsä on sekoittanut? Vai onko espanjalaisten kissojen geeniperimässä joku kiukkukromosomi, jolta yksikään katti ei voi välttyä? Ihan tässä tulee Perämetsän kissoja ikävä. Heillä se on luonne kohdillaan. Juoksevat koiria karkuun. Sillä niinhän se kuuluu olla. Joku järjestys se olla pitää koirien ja kissojen kanssakäymisessäkin.

Terkuin Paavo