Koirien%20kiinnipitoaika.jpg

Ei helskatan helskata!! Koirien kiinnipitoaika on alkanut viime maanantaina! Tarkoittaa siis sitä, että minun olisi pitänyt saada vaellella vapaana tuolta elokuun loppupuolelta tähän asti! Arvaa, olenko saanut? En ole! Miten tämä eläinoikeusrikkomus voitaisiin korjata? Ei mitenkään. Sillä eläimillä ei ole oikeuksia. Vai mitä ajattelet seuraavasta:

Perustuslaki määrittelee jokaiselle suomalaiselle seuraavat oikeudet: yhdenvertaisuuden, oikeuden elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen ja koskemattomuuteen, liikkumisvapauden, yksityiselämän suojan, uskonnon ja omantunnon vapauden, sananvapauden, kokoontumis- ja yhdistymisvapauden, vaali- ja osallistumisoikeuden, omaisuuden suojan, sivistykselliset oikeudet, oikeuden omaan kieleen ja kulttuuriin, elinkeinovapauden, oikeuden sosiaaliturvaan, oikeusturvan sekä perusoikeuksien turvaamisen.

Yhdenvertaisuus lain edessä. Mitä se on? Oikeus elämään meillä eläimillä on tasan niin kauan, kuin nahkamooses sen meille suo. Henkilökohtainen vapaus. Suuri vitsi. Koskemattomuus.. Toteutuuko kynsien leikkuu -päivänä? Ei todellakaan toteudu. Liikkumavapaus. Ei edes Rauman meren juhannuksen viettoon saa yksin liftata. Onko yksityiselämää, kun haluaisi edes joskus hieman nylkyttää Nalle Wahlroosia ilman paheksuvia katseita. Sananvapaus. Olisikin! Hiukan kun haukututtaa, niin jo ollaan välittömästi vaientamassa. Kokoontunut ja yhdistynyt en ole miesmuistiin. Äänestämään ei meikäpoikaa ole viety. Kerran yritin, mutta ovelta käännytettiin pois saman tien. Kouluun en ole päässyt, tosin en ole halunnutkaan. Oma kieli ja kulttuuri. Rap-kulttuuriko? Ei elinkeinovapautta, ei sosiaaliturvaa, ei edes oikeusturvaa ole meikäläisellä. KYLLÄ OLISI KIRVEELLÄ TÖITÄ!

t. Paavo