Sadepäivän ratoksi aloin miettiä koiramaailman suuria nimiä. Ja onhan niitä..

Beethoven

Kuuluisa, vaikka ei oikeasti ole säveltänyt yhtäkään sinfoniaa. Vaikuttaa leffoissa jokseenkin laiskanletkeältä tyypiltä. Ei varmasti forte fortissimoihin ja muihin sen kaltaisiin viitsisi edes paneutua. Rotutoveri kantaa brandy-tynnyriä kaulassaan. Jokainen voi tästä ihan itse päätellä ongelman laajuuden..

Dalmatialaiset

101 kpl. Joo, ei tuollaista määrää kukaan jaksa.

Hessu Hopo

Nolojen tilanteiden mies. Hessu on Disneyn turkulainen. Murteesta ei saa selvää kuin toinen turkulainen. Hessulla on myös alter ego: kalsarisankari Superhessu! Parilla pähkinällä pilvessä. Kuulostaa TODELLA epäuskottavalta!

Idefix

                         Jack Russel. Puunhalaaja. Luonnonsuojelija. Mitä ilmeisimmin kannattaa vihreitä.

Kaunotar ja Kulkuri

Hyvinkin opettavainen tarina monella tapaa:

Kaikki alkoi siitä, kun mies päätti antaa vaimolleen lahjaksi koiran. Eikö juuri tuollaisesta aina varoiteta? Ei lemmikkejä lahjaksi! Niin kävi tässäkin tarinassa, että pian oli nahkamoosesten pentuhuuma ohi.  Nuori narttu on tuollaisen kokemuksen jälkeen hyvin hauras ja altis kaiken maailman hulttioille. Koditon naistennaurattaja, Kulkuri, pokasikin kiltin perhetytön, Kaunottaren. Pientä draamaa suhteen alkuun toi Kulkurin aiemmat lukuisat naisseikkailut. Kaunotar pääsi kuitenkin asian yli ja eipä aikaakaan, kun hän oli neljän pennun emo.. ja Kulkuri oli kavunnut melko monta porrasta elintasossaan ylöspäin.

Kerberos

Kerberoksella oli tarun mukaan kolme päätä. En usko. Epäilen, että kyse on ollut siitä, että  Kerberoksen nähnyt on ollut vahvasti päihteiden vaikutuksen alaisena tai sitten hän on ollut puolisokea. Kolme päätä… Kenen kaula sellaista jaksaisi kantaa?

Lassie

Lassie-leffoja ei kannata haukkua. Lassie haukkuu takaisin. Joka viimeksi nauroi, ei ymmärtänyt vitsiä.

Laulava Lintukoira

"Jos omalle tontille kakkaat,
ei tule luoksesi rakkaat.
Jos vieraan tontille kakkaat,
heti tulevat luoksesi rakkaat!"

Eräs mieleenpainuvimmista Laulavan Lintukoiran riimeistä..

Mauri Mäyräkoira

Väkivallan uhri. Yksikorvainen. Kissan kaveri. Mikä ei tietenkään ole millään tasolla hyväksyttävää.

Osku Karvinen

Oskun omistaja, Esko, on mennyt siihen lankaan, että ”Kyllä ne kissa ja koira toisiinsa ajan myötä tottuvat..” Ei totu. Ei ole fengshuit kohdallaan. Kysy vaikka Oskulta. Karvisen mukaan Oskun äiti on beagle ja isä tiiliskivi. Karvinen sanoo myös, että Oskun ÄO on niin pieni, ettei sitä voi mitata. En usko.  Osku teeskentelee tyhmää, mutta oikeasti vedättää Karvista ja Eskoa 6-0.

Rantanplan

Sanovat, että Rantanplan on parodia Rin Tin Tinistä.. Se ei niin fiksu versio. Eli ei penaalin terävin kynä. Varjoaankin tyhmempi koira, sanoivat omistajat. Sai kuitenkin ihan kivan duunin. Vanginvartijana. Ei nyt vedetä kuitenkaan mitään johtopäätöksiä tästä. Ai, kukako on Rin Tin Tin? No, se on se villakoira, typerä piski, joka murisi mulle.

Surku

Säälittävä tapaus. Tiedän, miksi on halunnut nimekseen juuri tuon..  Joutuu pitämään yllään vaatteita! Punaista viittaa ja pipoa. Ei ihme, että tyypillä on identiteettikriisi, eikä tiedä onko susi, koira vai tonttu..

Tässä muutamia tyyppejä, jotka tulivat mieleeni. Oi kunpa joskus tuota listaa voisi koristaa myös nimi Paavo.. Paavo Oiva Veikko.

nukun.jpg