Toivakan%20keinu.jpg

Hitonmoinen häkkyrä! Mitä tällä tehdään? En kyllä suosittele tätä tivolia heikkohermoisille.. enkä sydänvikaisille. Sen verran rajua oli vauhti pienen alkukiihdyttelyn jälkeen.

Jos sinä kuitenkin varoitteluistani huolimatta haet kiksejä tuon kaltaisesta toiminnasta, niin lähdepä koekäyttämään laitetta Huikon Helmeen, Toivakkaan. Kannattaa muutenkin pistäytyä siellä, sillä mitä sieltä saakaan? MAKKARAA! Ihana myyjä kysyi, maistuisiko minulle makkara? Ai maistuisiko? Kysy vaan, miten paljon!

Nykyaika ohitti pitkän aikaa Toivakan kirkonkylän kaukaa. Hyvin kaukaa. Ei edes radaltaan eksyneitä turisteja näkynyt. Paikallinen taidemaalari, Pee Lukumies, päätti korjata asian. Yleisön pyynnöstä huolimatta hän alkoi korjata Toivakan kirkon kattomaalauksia. Siellä kun oli jonkun nobodyn, jonkun Alvar Aallon maalauksia ja Pee halusi tehdä niistä vähän enemmän oman mielensä mukaisia.

Mitä tästä seurasi? Sen lisäksi, että sanovat Alvar Aallon kääntyneen haudassaan, Toivakan kiinnostavuus suomalaisten keskuudessa nousi potenssiin sata. Ja pitihän mummonkin tätä ihmettä päästä katsomaan. Mitä kriitikko -mummo sanoi? ”Kummallissi.” Kriitikko ei kritisoi koskaan väärin.

Toivakan%20taulu.jpg

t. Paavo