sanomalehtikatsaus.jpg

Tällä kertaa kävin läpi viikonlopun sanomalehtikatsausta yhdessä Karväkäden kanssa.

Karvakäsi on ex-saabisti. Saabismihan on krooninen sairaus, vaikka Kela ei varaosia korvaakaan. Mieheltä puuttuu tällä hetkellä enää vain Saab, jotta hän voisi sanoa kuuluvansa autoilijoiden eliittiin.. Niinpä hänen sydämensä vuosi verta, kun hän luki Aurajoen pohjasta löytyneen helmen, Saab ysisatasen, klassikon vailla vertaa!

Kyllähän kaikki täällä meillä päin sen tietävät, että Aurajokea käytetään kaiken tarpeettoman tavaran kaatopaikkana. Loiskis. Mikä ei kellu, sitä ei ole. Milloin joen pohjasta nostetaan esiin metreittäin metallista piha-aitaa, milloin puistonpenkkejä, milloin lähikaupan ostoskärryjä. Ja joskus pohjasta löytyy ikävä kyllä myös epäonnisia, pitkän- ja vähän lyhyemmän matkan uimareitakin. Kaikki nämä edellä mainitut Karvakäsi vielä ymmärtää. Mutta että joku on luopunut näin makaaberilla tavalla autojen valiota edustavasta Saabistaan!

”No nyt mää ymmärrä! Se ol varastettu! Ja sitä varast mää vast ymmärränki!” Karvakäsi tajusi, että Saabin anastamisessa ei ollutkaan kyse mistään ihan tavallisesta moottoriajoneuvovarkaudesta. Kyse oli siitä, että varas ei yksinkertaisesti ollut kyennyt vastustamaan kaunottaren kutsua. Tarinan traaginen osuus alkaakin vasta siinä kohden, kun tämä tunari ajoi auton jokeen.

t. Paavo