Posankka.jpg

Posankka vappumeiningeissä

Minä olen nimennyt itseni Perämetsän kansalliseläimeksi. Mutta mikä on Turun kaupunkieläin, tiedätkö? Se on Posankka. Kumiankan ja marsipaanipossun risteytys. Posankka ei olekaan mikään ihan turha tyyppi. Harva nähtävyys listataan Maailman 11. häiritsevimmän turistinähtävyyden joukkoon (Cracked -sivusto), mutta siellä tämä Turun ihme pitää sijaa 10.

Toisin kun Perämetsän pojalla, Posankalla on myös perillisiä. Kolme identtistä pikkuista, Kummottis, Simmottis ja Mimmottis. Minun mielestäni hyviä nimiehdotuksia olisivat olleet myös Posressuredford, Posmattijateppo ja Posmichaelmonroe. Mutta ei kysytty tähänKÄÄN asiaan Perämetsän kansalliseläimen mielipidettä.

Missäkö nämä vaaleanpunaiset otukset sitten voi nähdä? Emo / isä -Posankka pitää majaansa Holiday Club Caribian edessä lähellä Turun keskustaa ja Kummottis, Mimmottis ja Simmottis ottavat matkustajia vastaan laivayhtiöiden terminaaleissa ja Turun lentoaseman tuloaulassa.

Ehdotin mummolle, että Perämetsän pääsisääntuloväylälle pystytettäisiin meikäläisen näköispatsas. Ei ottanut niin sanotusti tuulta purjeisiinsa ideani.

t. Paavo