Sanomalehtikatsaus yllättää meikäpojan aina! Tänään sain (mummelin avustuksella) lukea uutisen koira -huusseista! Helsinki-Vantaan lentoasemalla on nimittäin avattu parikin lemmikkikäymälää! Jos et ole tietoinen, mitä käymälä -sana tarkoittaa, niin se tarkoittaa sisätiloissa sijaitsevaa pissapuskaa.

Vihdoinkin meitä karvakorvia on kuultu! Enää ei tarvitse kokea sitä helkutinmoista pidättämisen tuskaa, kun virtsarakko on revetä liitoksistaan, ja olisi pakko saada lirauttaa, mutta takaraivossa joku yliaktiivinen moraalinvartija muistuttelee, että ”ei saa pissata lattialle”. Se lause kun on lapsuudessa jo takaraivoon niin vahvasti iskostettu, että se ei anna rauhaa.

Käytännössä koira -huussi on korokkeen päälle rakennettu alue, joka on päällystetty keinonurmimatolla. Pissat valuvat altaan kautta viemäriin ja kakkapökäleet nahkamoosekset keräävät pussiin ja vievät jäteastiaan. WC -suunnittelun helmikö? No, ei. Olisipa kysytty asiantuntijalta neuvoa. Eli minulta.

Kyllä tuo keinonurmi minun silmissäni näyttää hieman liian urbaanilta.. Perämetsän poluilla kun tarpeensa tekee, siinä tuntee vahvan yhteyden luontoon.  Siinä toimittaessa väistämätöntä tarvettaan, henkisyys on hyvin vahvasti läsnä. Sielu on yhtä luonnon kanssa. Samankaltaiseen euforiaan en usko ikinä millään keinotekoisella päästävän.

Ja missä tässä huussissa voi harrastaa korkeamman luokan itseilmaisua, kuten vessakirjoittelua? Tuohon yhteen psykedeelisti kuvioituun pylvääseenkö vain? Missä Aku Ankat? Ja miksi ihmeessä pissat huuhdellaan pois?? Ettei tässä vain olisi kusetuksen makua? Kirjaimellisesti.

sis%C3%A4vessa.jpg

Kuva: Finavia

t. Paavo