Paavotus.jpg

Enää kymmenen päivää!! Sitten on pirskeet!! Meikäpoika täyttää kokonaisen vuoden! Ehdotin juhlapaikaksi Kalastajatorppaa.. Haikon kartanokin käy. Mummo lupasi miettiä asiaa. Miettiiköhän tosissaan? Tyhjiä lupauksia..pahoin pelkään. Mutta kaikkeen tottuu. Paitsi villapaitaan. Ja tossuihin. Ja naruvaljaisiin.

Tiedän, että kaikki ihmistyypit eivät tajua sitä, että koirienkin synttäreitä vietetään. Pitävät itseään jotenkin luomakunnan parhaimmistona. Kunkkuina. Tällaiset ihmiset eivät edes ansaitse lemmikkejä. Tai no, mahdollisesti yhden huonekärpäsen. Mutta ei muuta.

Synttäripäivänäni haluan, että minua palvellaan: avataan ovi mennen tullen, pidetään puruluutani, jos minua huvittaa sitä pureskella, herkut tarjoillaan mieluiten ihan suuhun asti, saan nukkua kylki kiinni omassa ihmisessä.. Mummo kysyi minulta: ” Mitä ihmeellist tosa sit o? Eks ol pistäny merkil, et just noin meil toimita iha joka päivä?” Niin. No. Joo. Ehkä pitää keksiä jotain spessumpaa..

Sitten kun täytän 1 v, pitää pentumaiset törttöilyt jättää. Sanoo mummo. Ja Karvakäsi peesaa.  Myös mummon ohjeiden ja pyyntöjen (rumempi sana, ”käskyjen”) kyseenalaistaminen pitää jättää. Jos mummo pyytää minulta jotain, minun pitää totella.. siis sitten kun olen 1 v. Entä jos on 58 v? Tuon logiikan mukaan sitten ei omaa tahtoa pitäisi olla jäljellä enää rahtuakaan.. Mummooooo!!!

PS. Onnittelut rakkaalle ihmissiskolleni, Mimmiliininiinille!! Hänellä on tänään synttärit. Hän täyttää.. en tiedäkään.. lukuisia vuosia! Onnea! t. Paavo