Jotkut tekevät lomareissuja Viroon, joillekin riittää piknik-risteily Ruotsiin. Joku taas lähtee Huippuvuorilta matkalle ja päätyy pällisteltäväksi Haminaan. Niin kuin eräs mursu. Ei tiennyt raukka, että meillä Suomessa ei olla hänenlaisiinsa totuttu ja hyvin epämiellyttävän tuijottelun kohteeksihan hän täällä joutui.

Ensimmäiseksi alettiin mittailemaan vyötärönseutua. Onko kaverilla liian iso ympärysmitta vai meneekö alipainon puolelle? Ihan hyvässä rantakunnossa hänen todettiin olevan. Ei tarvitse laihduttaa. Sanokaa tuo myös kodissani asuvalle naiselle! Kehopositiivisuus kunniaan!

Sitä paitsi onko fiksua ihan lehtien palstoilla yksityiskohtaisesti kuvailla toisen fyysisiä ominaisuuksia ja mikä pahinta, kertoa kaikille, että pikkasen äänekkäästi kaveri kuorsaa. Kuorsauksen kuvailu kun voi olla jollekin herkkä ja arka aihe. Kysykää vaikka mummolta.

Tämä kyseinen mursu on todistetusti matkannut Suomeen Norjan, Ruotsin, Tanskan, Saksan, Puolan ja Latvian kautta. Melkoinen seikkailu. Eri maissa hänet on nimetty aina udelleen. Tanskassa hän oli Luffe, Ruotsissa Sten, Latviassa Stena ja Suomessa Eksoottinen Otus. Tietääköhän kaveri kotiin palattuaan enää itsekään mikä hänen oikea identiteettinsä on?

Toivottavasti Eksoottinen Otus nyt löytää oikean suunnan. Saa navigaattorinsa kuntoon ja palaa sinne, missä lajikaverinsakin ovat. Mummo haluaisi käydä Norjassa. Ehdotinkin mummolle, että ei kun mursu Mazdan peräkonttiin ja keula kohti Atlantin ja Tyynenmeren napa-alueita. On sitä joskus oudompiakin kuljetettavia ollut. Niin kuin se yksi Reijo.

mursu.jpg

uutiskuva

t. Paavo