Pavetus.jpg

Huh, huh. Meinasin oikein säikähtää, että niinkö on Paavo Oiva Veikko futurologi, oraakkeli & selvännäkijä! Niin hyvin nimittäin meni meikäpojan ennustus nappiin heti ensimmäisinä kisapäivinä. Minähän loihdin lausumahan: ”Vasen takareisi yllättäen otti ja ramppasi, ja oikean jalan samalla törkeästi kamppasi”. Ja mitä tapahtui Iivolle? No, juurikin tuolla lailla. Ehkä laitetaan tuo kuitenkin onnekkaan sattuman piikkiin. Enhän minä osannut millään lailla enteillä, että  ”Itävallan poika iskee neulaa suoneen, ja muutama muukin tyyppi osallistuu samaan juoneen”.

Ne ovat nuo allergiat, astmat, mykoplasmat ja muut hiihtäjien taudit hankalia juttuja. Olen kuullut, että jotkut nahkamoosekset ovat koirillekin allergisia! Siinä sitten sen seurauksena tehdään karuja rajoituksia koirille; ei saa mennä elintarvikekauppaan, ei saa mennä uimarannalle, ei saa mennä kuntopolulle, ei saa mennä kirjastoon.  Ei, ei ja ei! Ei saa mennä hautausmaallekaan, vaikka niille kaikille, jotka siellä makaavat, on jo käynyt huonosti!

Mutta tiesittekö, että myös koira voi olla ihmishilseelle allerginen? Ihan karmivaa kutinaa ja silmien rähmintää saattavat ihmis -lemmikit viattomille koirilleen aiheuttaa. Luimme mummon kanssa artikkelia, jossa kerrottiin, miten allergiaa sairastavien koirien verestä etsittiin allergian aiheuttajan muodostamia IgE-vasta-aineita, jotta saataisiin selville, mikä reaktion laukaisee… Ja kyyyllä! Eräiden koirien verestä löytyi ihmisihon valkuaisaineen vasta-ainetta! Kunhan nyt ei vaan meikäläiselle tuollaista riesaa ilmaantuisi. Siihen kun ei oikein ole muuta hoitoa, kuin luopua allergeenin aiheuttajasta! Ja siinä olisi meille uusi tv-ohjelma: Mummolle uusi koti.

Aloin miettiä oikein tosissani, että kukakohan mummon ottaisi. Mainoksen pitäisi olla erityisen houkutteleva, koska on jo hieman iäkkäämmästä yksilöstä kyse. Hmmm. Lahjoitetaan pitovaikeuksien takia.. Ei, ei noin voi sanoa. Annetaan kiltti ja sisäsiisti mummo hyvään kotiin. Mieluiten maalle ja ainoaksi mummoksi. Ei lapsiperheeseen. On yritetty kouluttaa, mutta ei olla onnistuttu. Haukkuu. Tuntee kutsumanimensä, Mummon, mutta ei aina tottele sitä. Osaa istua ja mennä makuulle. Lisäksi positiivisena puolena voidaan mainita, että ko. mummon turkki on helppohoitoinen (vähyyden vuoksi) ja aluskarvaa ei ole.

Tiedustelut vastuulliselta mummonkasvattajalta, Paavo Oiva Veikolta