Paavo on ollut taas kuriton ja tuhma poika! Omalla pihalla kuuluu pysyä.. Kyllä minä sen tiesin. Mutta niinpä vaan taas äsken kroppani otti ja lähti. Se syöksyi hurjaa vauhtia naapurin pihaa kohti! Pää kyllä yritti estellä.. Mutta tuloksetta.

En saanut kehoani  käännytettyä edes silloin, kun Karvakäsi lähestyi minua. Sen sijaan, että kroppa olisi kiltisti kääntynyt Karvakättä kohti ja mahdollisesti jopa anellut anteeksiantoa,  se lähtikin vain pakoon. ”Karkuun!”, huusivat kaikki minun sillä hetkellä ei-tahdonalaisiksi muuttuneet lihakseni.

Samanaikaisesti  suustani tuli monenmoista ääntä. Tahatonta sekin. Mitä lie koprolaliaa.  Eikä liittynyt millään lailla siihen, että naapurin poika seisoskeli pihalla. Mitä mummo? No, ei liittynyt!!

Ei-toivottua käytöstä, sanovat ihmiset. Haukkuminen on heidän mielestään sellaista. Ihmisillä on kauhea tarve kontrolloida kaikkea.. Heillä on paha tapa yrittää saada kaikki kaltaisekseen. Muun muassa haukkumattomiksi. Ja vain siksi, että heidän omat äänihuulensa ja kurkunpäänsä ovat kyvyttömiä tuottamaan sen kaltaista ääntä.

Haukkuminen, muriseminen, kaivaminen, kaapinjalkojen pureskelu tai piehtaroiminen p……ssa,  ovat kaikki ihmisille syystä tai toisesta mahdottomia tehtäviä ja siksi he ovatkin yhteistuumin päättäneet, että kielletäänpä tuo myös muilta eläviltä olennoilta. Vaikkapa nyt koirilta ihan ensimmäiseksi.

Kunpa joku edes joskus pitäisi meidän koirien puolta??

Syysh%C3%A4m%C3%A4r%C3%A4%C3%A4.jpg

t.  Paavo