Kyllä tuo minun mummoni sentään asioita hoksaa. Se vaan ottaa aikansa. Pitkät piuhat.. Annan sen hänelle anteeksi, sillä toki tuo ikäkin jo tekee tehtävänsä.. No, vihdoin mummo kuitenkin tajusi, että ne naruvaljaat tekevät vielä minusta lopun (muistokirjoituksessa lukisi: Paavo, naruvaljaiden viaton uhri..). Eilen mummo osti minulle uudet valjaat (Rukka Mini Comfort)! Voi että, minä tykkään niistä (tai siis tykkään sen verran, mitä nyt valjaista tykätä voi..). Täytyy sanoa, että ne ovat kyllä harvinaisen mukavat päällä. Ne on varmaan joku ergonomi suunnitellut. "Meijän Paavo on, ku olis noi valjaat päälläs syntyny", sanoi mummo (hänen helpotuksensa meidän valjasruljanssin päättymisestä oli silminnähtävää).

IMG_20170718_123846.jpg

En ihan ymmärrä sitä, että mikä tarkoitus tuolla meidän päämäärättömällä kävelyllä tuolla lähitiellä on..? Mitä minun pitäisi siellä tehdä? Siitä en ainakaan tykkää yhtään, jos pitää siinä mummon vierellä kävellä. Mummo ei pysähdy haistelemaan mitään pensaita eikä puun juuria, vaikka tuoksu suorastaan löisi silmille! Välillä teen jotain oikein ja sitten saan kehuja (joskus namejakin). Tämä "oikein toimiminen" tapahtuu yleensä juuri silloin, kun en tee yhtään mitään. Kävelen vain. Herättää kysymyksiä..

IMG_20170718_124012.jpg

Mummo kertoi, että hän on ilmoittanut meidät elokuussa alkavalle pentukurssille. Lisää kysymyksiä? Miksi? Mitä siellä tehdään? Keitä siellä on? No, ehkä mummo luulee, että hänet saadaan siellä koulutettua. Mummo sanoi, että kun hän ilmoitti meidät, hänen teki mielensä sanoa nimiksemme Nuija ja Tosinuija. Puhukoon vain omasta puolestaan..

terveisin Paavo