vene%20ja%20Naantali.jpg

Meri kaunis lainehtiva, sol brenna jätte kiva.

 

Kaikki paitsi purjehdus on turhaa. Onko näin? Nuo tyypit tuolla eivät vastaa, vaikka tässä heille huhuilen! Mutta jos he todellakin ajattelevat näin, niin entä uni, entä ravinto, entä liikunta? Tärkeäksi kuvittelemiani juttuja nuo kaikki... 

Purjehtija, jolle siis kaikki muu paitsi purjehdus on turhaa, mitä ilmeisemmin valvoo 8760 tuntia vuodessa. Kuin 15-vuotias nörttijonne. Purjehtijalle turhaa puhetta ovat höpinät riittävän unen merkityksestä. TURHAA!! Josta tulikin mieleeni, että miksi unettomuutta kutsutaan painajaismaiseksi? Siitä on käsittääkseni painajaiset kaukana.

Purjehtija ei siis myöskään syö. TURHAA! Sillä kaikki paitsi purjehdus on sitä. Sillin syö, jos tuuli sattuu sen suoraan suuhun heittämään. Pistää tässä kohden mietityttämään se, että millaisia kuvia hän sitten postaa facebookiin, ellei kuivia ruoka-annoksistaan!? Veneestäänkö? Ei kiinnosta..

Jotkut muistuttelevat purjehtijaa liikunnan merkityksestä terveydelle. TURHAA! Huutaa siihen purjehtija vastalauseensa!  Mummo kysyi, haluaisinko minä ensi kesänä lähteä testaamaan purjehdusta? Lainaan Arttu Wiskaria:

 

Onko olemassa turhempaa kuin purjehdus?

Myytäväksi päätän veneen ilmoittaa.

Löydän jostain hölmön uuden,

pidän silti salaisuuden

lasikuiturutto vallan kohta saa.

Muut kertokoon niitä purjehdustarinoita,

mua vähempää ei vois enää kiinnostaa.

Eihän loukkaantunut Lasse tai Junnu

kun oikealta ei mulle tunnu

venehommat toiset meistä hoitaa saa

venehommat toiset meistä hoitaa saa

t. Paavo