Mummo päivittelee syksyn säätiloja, jotka ovat lämpimämpiä kuin aiemmat keskiverto -kesäpäivät Suomessa. En ota kantaa, sillä kyseessähän on vasta toinen syksyni. Vertailupintaa on liian vähän, jotta voisin vetää niistä vedenpitäviä johtopäätöksiä. Älä mummo huoli, lämpöaalto on ohimenevää. Pelkäänkin, että syyskylmien saapuessa, minua aletaan taas vainota villapaita -asialla.. Yritin selvittää naiselle, että lämmönsäätöjärjestelmäni toimii aivan poikkeuksellisen hyvin. Minulla on järkkymätön homeostaasi -tila. Villapaitani saa lahjoittaa hyväntekeväisyyteen, vaikkapa Viipurin katukoirille. Toisaalta, niillä ressukoilla menee jo muutenkin niin huonosti, että pitäisikö heitä kiduttaa vielä villapaidoilla sen lisäksi??

Katsoimme mummon kanssa eilen tv:sta ohjelmaa, joka kertoi lemmikeistä. Ohjelmaa katsoessa tuli esiin jotakin sellaista, joka todellakin pahoitti mieleni. Mummo kertoi minulle, että minä en ole harkiten hankittu.. Arvatkaa, onko kiva kuulla, että olen saapunut perheeseen jonkun päähänpiston saattelemana? Ajattelematta, suunnittelematta.. Vähän niin kuin vahinkolapsi. Mummo huomasi itsekin lipsahduksensa, ja kovasti yritti tilannetta paikkailla: ”Mut ei me oltais paremppa koira voittu saar, vaik kui oltais asia pitkitetty ja miätitty.”  Höh.

Samaisessa tv -ohjelmassa kerrottiin, miten Yhdysvalloissa lemmikit ovat monen miljardin euron bisnestä. Koirille syötetään muun muassa onnellisuuspillereitä, pihvinmakuista Prozacia. Ohjelman mukaan 17 % amerikkalaisista koirista kärsii mielialahäiriöistä. En usko. Niitä vain vituttaa. Kaikkia vituttaa joskus. Ei siihen mitään kemikaali –iloja tarvita. Hellyyttä vaan lisää ja vähän pidempi metsälenkki, niin jo häipyy koiran alavireisyys! UGH. Peräkylän psykiatri on puhunut.

Amerikassa koirille hankitaan myös seksileluja. Seksileluissa nyt ei ole mitään ihmeellistä.. onhan minullakin Nalle Wahlroos. Josta tulikin mieleen, että MISSÄ NALLE WAHLROOS ON? Mummooooo! Enkä nylkyttänyt liikaa! Mikä on liikaa?

taidekuva.jpg

terkuin Paavo