Miten paljon tuollaisessa pennussa voikaan olla virtaa? Paavo menee tuhat lasissa koko hereillä oloaikansa! Hän ei todellakaan ole niitä pentuja, jotka nukkuvat 18-20 tuntia vuorokaudessa. Hän ei yksinkertaisesti ehdi.. Voi tätä maailman ihmeellisyyttä! Joka päivä ja joka tunti tapahtuu jotain, mitä pitää pää kenossa ja silmät ymmyrkäisinä ihmetellä. Tänään ihmeteltiin muun muassa pientä sammakoa (joka jähmettyi kauhusta nähdessään Paavon, eikä Paavon suureksi harmiksi lähtenyt leikkiin mukaan), miksi moppi liikkuu lattialla niin kuin se liikkuu (miksi mopin nauhoissa ei saa roikkua, vaikka juuri se tekisi tästä hommasta kivaa?), mopon ääni oli jopa hieman pelottavaa (nopeasti mummon jalkojen taakse piiloon!). Tänään on myös jälleen kerran neuvoteltu siitä, saako keittiön kaapin alareunaa järsiä. Olemme asiasta täysin eri mieltä ja tuntuu, että meillä molemmilla on tässä asiassa varsin vahva tahtotila.

WP_20170628_16_04_29_Pro.jpg

Pikkuapulainen..

Tänään olimme neljättä kertaa pentutreffeillä. Paikalla oli viitisentoista pentua. Kaikki pikkuiset ovat alle 16-viikkoisia. Varsinkin pennut, jotka eivät muuten juurikaan näe ikäisiään koiria, hyötyvät siitä, että saavat treffeillä leikkiä ja temmeltää lajitoveriensa kanssa. Tänään ensimmäistä kertaa Paavo oikein rohkaistui. Hänen menonsa oli vauhdikasta ja välillä jopa vähän päätöntä (tästä Paavo olisi tietysti itse eri mieltä). Paavo on tainnut mainita aiemmin, että mummo on "helposti huolestuvaa sorttia". Tämä pitää paikkansa. Ja kyllä minä taas näin monia aiheita, joista voisin huolestua; Miksi Paavo murisee ja ärisee toisille koirille? Onko Paavo kiusaaja vai tuleeko hän kiusatuksi? Miksi Paavo on niin rajuotteinen? Onko kaikki nyt varmasti ok? Ja niin edelleen, ja niin edelleen..

Edellisessä postauksessaan Paavo mainitsi, että mummo on ottanut sosiaalistamisen oikein sydämenasiakseen. Myönnän näin käyneen. Cassu-koiramme kohdalla tätä vaihetta ei oltu onnistuneesti tehty ja niinpä Cassu oli koko ikänsä hieman varautunut vieraita ihmisiä ja toisia koiria kohtaan (niin ihana kuin hän muuten olikin). Nyt aiomme tehdä toisin. Paavoa viedään erilaisiin paikkoihin ja hän saa tutustua kaikenlaisiin ihmisiin ja eläimiin. Boris-bostoninterrieri tulee tänä viikonloppuna meille yökylään. Tällä hetkellä kumpikaan tyttärieni koirista, ei Boris eikä Hilma, juurikaan ymmärrä Paavon järjenjuoksua: "Mikä ihme on tuo duracell, joka on mummolaan muuttanut? Mummo, onkohan siinä palautusoikeus? Se on epäkunnossa.. Sillä on kaasu hirttänyt kiinni."

terveisin mummo