syd%C3%A4n.jpg

Mitäs nyt tehdään, kun tänään on kansainvälinen ”Muista lääppiä läheisiä” -päivä ja kaikenlainen pusuttelu on öttiäisten vuoksi pannassa?

Tiesitkö muuten, että tällä pyhän Valentiniuksen, tuttavallisemmin PeeVeen päivällä, on vähemmän romanttinen alkuperä? PeeVee sai nimittäin surkean lopun, kun Rooman keisari Claudius II teloitutti hänet 300-luvulla.

Valentiniuksen karu kohtalo oli seurausta siitä, että Cladius ei hyvällä katsonut sotilaiden avioliittoon siunauksia, joita PeeVee hyväntahtoisena miehenä suoritti. Naimisiinmeno oli solttujen kohdalla laissa kiellettyä, sillä jokainenhan tietää, miten rakkaus ja romantiikka tekevät miehistä heikkoja vätyksiä.. Tällaiseen kapasiteetin heikennykseen ei sotavoimilla ollut varaa.

Mutta mennäänkö vielä syvemmälle historia syövereihin? Jo ennen PeeVeen exitusta, roomalaiset juhlivat 14.2. Lupercalian juhlaa uhraamalla vuohen ja koiran ja sen jälkeen he ruoskivat alastomia naisia niiden nahoilla. Tämän toimenpiteen piti varmistaa sen, että naisista tulisi hedelmällisimpiä. Hittolainen. Keitä tuossa pitäisi sääliä eniten?

No, ei anneta tuon kaiken latistaa tunnelmaa.  OIKEIN IHANAA YSTÄVÄNPÄIVÄÄ SINULLE!

Sinä siellä, minä täällä,
ystäviä joka säällä.
Meitä ei estä tuulet, ei tuiskut,
siksipä kamulle halit ja muiskut.

t. Paavo, ystäväsi