Onko Koiramaailma.fi sinulle tuttu sivusto? Ellei, niin käypä tutustumassa. Sivuston tavoitteena on tarjota koiran omistajille, ystäville ja koiran hankintaa harkitseville tietoa karvakorvista ja niiden koulutuksesta. Lisäksi sivustolta saa monenlaisia neuvoja ja vinkkejä, joita noudattamalla sekä sinun, että koirasi elämästä tulee parasta mahdollista.

Paketti%20tuli.jpg

Tuo eeppinen pakkaus on minulle! Vain minulle! Haluat varmasti tietää, mitä mysteerilaatikko sisältää?

mik%C3%A4%20toi%20on.jpg

Koiramaailma.fi lähetti minulle tällaisen eriskummallisen koneiston. Joku älykkyystesti ilmeisesti. Testistä selviää, mikä Paavo Oiva Veikko on miehiään. Tuloksesta luultavasti riippuu, haetaanko minulle Mansen vai Mensan jäsenyyttä..? Vai ehkä sittenkin Mustin ja Mirrin, koska koneisto näkyy olevan heidän tuoteryhmäänsä kuuluva.

lelu.jpg

Mikä laitteen tarkoitus on? Ymmärtääkseni tarkoitus on saada hole-in-one. Näin golftermiä lainatakseni. Toisin kuin esimerkiksi koripallossa, palloa ei tarvitse pompotella pitkin parketteja, vaan sen saa donkata suoraan reiästä sisään. Ja vielä toisin kuin koripallossa, tästä masiinasta sataa herkkuja, kun onnistuu pussituksessa. Pallo sukkana sisään ja laite syöksee ulos herkkuja! Magic!

alamummo.jpg

Kun tuomari katsoi muualle, yritin kaivaa herkkuja niin sanotusti alamummosta. Ei onnistunut. Melko huijausvarmaksi tehty. Mitä sanoit? No onhan huijaus tietysti moraalioppiin suhteutettuna pikkasen kyseenalaista ja rumaa, mutta kunhan kokeilin. Kuitenkin kevyttä kusetusta esimerkiksi siihen verrattuna, että väittäisin käyneeni kuussa..

Niin%20kaunis%20Lulu.jpg

Lululle en kyllä tätä uutta laitetta (mummo käyttää sanaa aktivointilelu) anna testattavaksi. Lulu luulisi Kinder -munaksi. Rapea kuori ja yllätys sisällä.

T. Paavo

 

Paavo sai Fetch’n Treat -pelin testattavakseen. Pelin idea on se, että kun koira pudottaa pallon lelun sisään, laite vapauttaa sekä pudotetun pallon, että namin.

Paavo ja Hilma olivat innolla ihmettelemässä, mitä paketista ilmestyykään. Hip hei, sieltä tuli lelu, joka sylkee herkkuja!! Mutta tappeluksihan se meni alta aikayksikön. Hilma on perso herkuille ja kun Paavo onnistui sieppaamaan lelun sisuksista tulleen makupalan, katsoi Hilma kokeneensa ennenkuulumatonta vääryyttä! Paavo sai tuta nartun vihan. Tajusimme siis hyvin pian, että jatkossa meillä ollaan tämän pelin ääressä vain yksi karvakorva kerrallaan.

Olin lukenut pelin arvosteluja, joita olikin laidasta laitaan. Meille peli oli positiivinen yllätys. Laite toimi moitteettomasti. Ainakin sen jälkeen, kun tajusimme laittaa namit oikeasta syöttöaukosta sisään. Mutta miksi lukea käyttöohjeita, kun kantapään kauttakin voi oppia..

Paavolla otti hetken aikaa, ennen kuin hän tajusi, mitä pallolla kuuluu tehdä, minne se kuuluu laittaa. Mutta parempi tämä, kuin se, että aktivointilelu olisi liian helppo. Niistäkin meillä on kokemuksia. Vieläkin, Paavon jo hoksattua pelin toimintaidean, hän toisinaan kannustaa minua tai miestäni leikkiin mukaan. Kyse on kai siitä, että kahdestaan kaikki on kaksin verroin hauskempaa!

Nyt, lelun oltua meillä jo muutamia päiviä, Paavo saattaa pudottaa pallon lelun sisään itse tai sitten hän voi minun tai mieheni pitäessä palloa, käyttää kuonoaan sen työntämiseen tai tassulla potkaista pallon reikään. Lelua voi käyttää myös vaikkapa ruokintaan. Vähän nirsommalle syöjälle leikin kautta ateriointi on mielekkäämpää ja taas vastaavasti kovasti ruokaansa hotkivalle, tämän kivan puuhastelun avulla saadaan vähän ahmimista hillittyä.

Kiitos Koiramaailma.fi. Kiitos Musti ja Mirri.

t. Mummo